1477

0

Габровски пожарникари спасиха бедстващо коте

Раздел: Котки

Категория: Новини

   

Коте

На фона на негативните новини за масово отравяне на бездомни кучета и котки в страната, се появи и една добра вест. Малко котенце, нуждаещо се от помощ, е било спасено от огнеборци в Габрово.

Бедстващото животно се е намирало в шахта на улица Орловска, съобщава ДарикнюзБг. Преди пожарникарите да бъдат уведомени за котенцето, няколко човека са се опитали да помогнат на мъничето.

След като очевидците установили, че сами няма да могат да се справят, решили да сигнализират за случая в местната пожарна. Оттам изпратили двама огнеборци, които да извадят мъника. Така животното било успешно извадено и спасено от сигурна смърт.

Това не е първият случай, в който родни пожарникари помагат на коте. По-рано това лято огнеборци от Пазарджик се притекоха на помощ на котенце, което се беше качило на висок улук, а след това се беше заклещило. Уплашеното животинче опитало да слезе, но не успяло да се справи.

За щастие котето било забелязано от местни хора, които пожелали да му помогнат. Тъй като тяхната спасителна мисия се оказала неуспешна, решили да позвънят в Пожарната.

Пожарна

Огнеборците приели съвсем сериозно постъпилия сигнал и пристигнали на мястото, където уплашеното коте мяукало жално. С помощта на стълба те свалили пакостника и сложили край на мъчението му.

Всяка седмица приемаме по няколко обаждания за бедстващи животни и екипи на Пожарна безопасност или Полиция се отзовават на всеки един от тях, зави говорителят на полицията Мирослав Стоянов, цитиран от местна медия.

Някога пожарникари, свалящи котки, можеха да се видят само в чужбина. Днес обаче с тези случаи се заемат стражарите на реда у нас. Те редовно свалят котки от покриви, балкони и високи дървета.

Помагат още на животни паднали в шахти или в септични ями. Случвало се е екип на Пожарната да помага и на избягал говорещ папагал, оплел се в клоните на дърво.


източник: miau.bg

Сподели в:

Как да изчислим възрастта на малкото коте?

Коте родено без кости на предните лапички, ходи и стои като катерица

Коте, родено с обърнати задни караченца, прохожда

Добави коментар

КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...