877

1

Кои са компаниите, тестващи продуктите си върху животни?

Раздел: Котки

Категория: Други

   

тестове с животни

В свето ежедневие ние използваме най-различни измиващи и почистващи препарати,козметични продукти и лекарствени медикаменти, някои от които произведени от известни и утвърдени през годините козметични компании.

Питали ли сте се някога обаче по какъв начин производителите проверяват безопасността на своите творения? За жалост практиката на немалко фирми е да тества новите си продукти върху животни. По този начин те са наясно с евентуалното влияние на съответния препарат върху потребителя.

Всяка година повече от 115 милиона животни стават жертва на лабораторни експерименти. Най-често това са зайчета, морски свинчета, плъхове, мишки, птици, котки, кучета, мини прасенца, шимпанзета. Голяма част от тях участват и в тестването на разнообразни препарати. По време на такива практики те попадат насилствено под вредното влияние на опасни вещества.

В хода на тестването те са подложени на обездвижване, лишаване от храна и вода. За целите на изследванията отделни части от тяхното тяло биват третирани с вещества, причиняващи им болка и физическо увреждане. Много често след края на експеримента пострадалите животни биват умъртвени, защото вече са напълно ненужни на индустрията.

Етичните причини, поради които не бива козметични продукти и перилни препарати да се тестват върху животни, са редица. Доводите, противопоставящи се на подобен род действия обаче, не свършват само с тях.

Колкото и такива експерименти да се извършват, те не могат да бъдат достатъчно ефективни, защото в реално време реакциите на хората към съответния продукт не са винаги като тези на животните. Така че остава рискът козметика, тествана върху животно, в последствие да се окаже опасна за човек.

Ето и някои от компаниите и брандовете, които продължават да тестват своите продукти върху представители на животинския свят. Това са BenGay, Glade, Ivory, Johnson & Johnson, L`Oreal USA, Lipton, Max Factor, Maybelline, Sanofi, Vichy, McNeil Nutritionals, Dove, Herbal Essences, MAC Cosmetics, Visine, Sensodyne, Lady`s Choice, Tide, Huggies и много други, сочи списък, публикуван от ThevegetariansiteCom.


източник:miau.bg

Сподели в:

Кои имена предпочита котката ни?

Най-смъртоносните животни на планетата (ВИДЕО/СНИМКИ)

Топ 10 на най-интелигентните животни в света

Добави коментар

Коментар 1 от Мими Ковачева

09:19ч
15.08.2015г.

Полезна статия вече знам, кои са компаниите от които няма да си купувам нищо. Мисля, че тази информация трябва да се научи от повече хора и тези от читателите, които имат сърца няма и да си помислят да купуват продукти на тези компании.


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 202

  Лакомства: 4248

  Гласове: 122

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 87

  Гласове: 42

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...