1732

0

Софиянец отглежда над 100 кучета в дома си доброволно.

Раздел: Кучета

Категория: Любопитно

   

В своеобразен приют за кучета е превърнал дома си мъж от София. Станко Стефанов е приютил в жилището си над сто палета, за които се грижи неуморно.

Всеки човек си има мисия в живота. Някои хора помагат на сираци, други на животни. Аз се грижа за кучета. Съдба! Това споделя софиянецът, който от години събира стари и болни безпризорни кучета, пред БТВ.

Станко отглежда многобройните си домашни любимци в стара къща. Здравите той държи на двора, а болните са по стаите. Полага какви ли не грижи за тях и накрая като по чудо успява да ги изправи на крака. За да може да осигури лекарства и храна на палетата, той е продал апартамента си и цялото си останало имущество. Помагат му и средствата на благородни дарители.

В момента благородният софиянец живее при своите питомци, като се е отрекъл напълно от личен живот и всякакви удоволствия.

Нито можеш да поканиш гости, нито можеш да отидеш на гости, нито можеш да ги оставиш и да отидеш на почивка. Кой да ги нахрани? Кой да им изчисти? , коментира с усмивка Станко.

Мъжът разказва за първото куче, което прибира в дома си. Случило се в един мразовит зимен ден, когато преди работа отишъл да си купи закуска. Преди да влезе в търговския обект, видял на земята малко и скимтящо пале.

На излизане от магазина му е станало мъчно за дребосъка и го взел със себе си. Много скоро домът му се напълнил с кучета и Станко продал всичко, за да помага на четириногите, които са отритнати не само от собствениците си, но и от цялото общество.

В момента мъжът е останал само с къщата и хладилника, в който държи храната и лекарствата на животните. Липсата на охолен живот обаче ни най-малко не тревожи добряка и той нито за миг не съжалява за избора, който сам е направил.

Дори напротив - чувства се безкрайно доволен от положението си, тъй като вижда благодарността в кучешките очи. Обяснява, че най-щастлив е вечер, когато след множеството положени усилия през деня се чувства удовлетворен.

Да видите каква радост, какво скачане, какво нещо! Искат да ме близнат всички, има уважение. Приемат ме за главатар, за водач на глутницата, с умиление разказва Станков за отношението на стоте си благодарни животинки.


източник: miau.bg

Сподели в:

Кучета, подходящи за хора с алергии

Подходящи породи кучета за деца

Саламандър едно митично животно у дома

Добави коментар

КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 202

  Лакомства: 4249

  Гласове: 122

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 88

  Гласове: 43

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...