473

1

Британка се спаси от рак, след като котките ѝ надушиха заболяването

Раздел: Котки

Категория: Любопитно

   

55-годишна британка твърди, че любимите й котки спасили живота й, предупреждавайки я за факта, че има рак. Стефани Дуди не е имала симптоми на болестта, но трите й котки многократно я побутвали по стомаха. По-късно нейният лекар открива тумор в апендикса й - рядка форма на рак, обикновено протичаща без симптоми и която обикновено не се диагностицира, докато не е стане твърде късно.

Стефани, която вече е оперирана и се възстановява, споделя: "Те ми спасиха живота. И преди ги обожавах, но това ме накара да ги обичам дори повече".

Котките Рени, Динки и Джафи за пръв път откриват, че нещо не е наред през февруари 2014 година. Г-жа Дуди твърди, че животинките постоянно я преследвали, сядали в скута й и я мушкали в корема.

През юли, 6 месеца след като котките първи усетили проблема, жената си открива малка бучка, след като губи част от теглото си, и се обръща към своя лекар. Той първоначално смята, че Стефани има киста на яйчниците, но по-късно предположението се отхвърля и се насочват към рак на яйчниците и на дебелото черво. В крайна сметка лекарите установяват, че жената има рядък рак на апендикса и тя започва лечение през септември и претърпява сложна 12-часова операция.

"Аз абсолютно вярвам, котките са знаели за заболяването. Ракът е молекулярна промяна в тялото, така че можете да отделяте различен мирис, който те улавят, и се опитват да привлекат вниманието ви", посочва тя.

Стефани разказва, че в месеците, в които е болна, котките не се отделят от нея и не спират да я бутат в стомаха, но след операцията те спират.

"Сякаш ми казваха: "Най-сетне го откри". Беше невероятно", усмихва се жената, която живее втори живот благодарение на домашните си любимци.


Източник: petel.bg, framar.bg


Сподели в:

И още за котките...

Произход и класификация на котките

10 неща, които котките разбират по-добре от нас

Добави коментар

Коментар 1 от Мима Василева

17:03ч
09.02.2015г.

Котките Рени, Динки и Джафи заслужават адмирации. Не случайно много лекари съветват: ВЪВ ВСЕКИ ДОМ ТРЯБВА ДА ИМА КОТКА
Ето една статия, която подкрепя това твърдение:

http://www.lapichki.com/pets/statii_p.php?id=3740


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...