686

0

Гледаш прасе или кон в блока - 20 бона глоба

Раздел: Други

Категория: Други

   

Солени санкции до 20 000 лева ще отнасят собствениците на животни, които ги отглеждат в жилища и дворове или пасат в централната част на града, пише "Монитор". Това предвиждат промените в Наредбата за опазване на околната среда, които първи подготвят пловдивските общинари на базата на европейска директива. Причината е, че сега в града под тепетата често се отглеждат крави и кокошки до блоковете.

Често собствениците дори не спазват елементарни правила за хигиена в оборите, където се отглеждат животните. Освен това не са редки и случаите, когато крави и овце се водят на паша в коритото на река Марица в парк „Отдих и култура” и други градинки.

След промяната на наредбата ще бъде забранено развъждането на домашни животни в града с изключение на крайните квартали като „Прослав”, „Коматево”, „Остромила”, „Беломорски”, „Гаганица”, „Разкопаница”, „Шекер махала”, ”Столипиново” и „Арман махала”. Там също ще има ограничения, като в едно домакинство ще могат да отглеждат до 1 крава, 1 кон, 2 прасета, 3 овце или кози и 50 гълъба.

Ако собствениците нарушат новите правила, санкцията ще е от 100 до 2000 лв. за физически лица, докато юридическите лица ще трябва да се бръкнат с до 20 000 лева. В столицата помещенията за отглеждането на селскостопански животни в личните дворове трябва да са на три метра от оградата и на десет метра от жилищата на съседите. Стопаните са длъжни да регистрират животните по райони в срок до седем работни дни. Ако не го направят, глобата за кон или кокошка извън регистъра започва от 20 лв. При повторни нарушения санкцията вече набъбва на 200 лв. Освен това животните не могат да се водят на паша в градинки, паркове, училища и междублокови пространства.Източник: petel.bg


Сподели в:

Арабският кон

Историята на най-известния кон

Най-интелигентният кон в света

Добави коментар

КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 202

  Лакомства: 1587

  Гласове: 114

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 4

  Лакомства: 57

  Гласове: 29

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...