915

1

Над 1000 защитени костенурки в изоставени чанти бяха открити на сръбската граница

Раздел: Влечуги

Категория: Новини

   

На границата между Сърбия и Унгария са заловениповече от 1000 шипоопашати костенурки. Те са били изоставени в чанти и открити от граничните патрули.

Защитените животни сега се намират под карантина, настанени в специални отделения на унгарската зоологическа градина Szeged. Ветеринарните лекари се борят с това, че животните страдат от тежка дехидратация.

В България тези костенурки, лат. Testudo hermanni, също се срещат все по - рядко. Те непрекъснато се отнемат от естествената им дива среда на живот, с цел да бъдат превърнати в домашни любимци. Другата причина, поради коятовидът е застрашен от изчезване, е това, че все още се използват за храна или се събират в огромни количества за религиозни ритуали, в които се пие кръвта им.

Всеки, който намери или забележи подобнасухоземна костенурка в домашна среда или пренасяна в чувал, може да подаде сигнал в РИОСВ - Регионална инспекция за околна среда и води; в поделението, което отговаря за съответния район.

Никой няма право да притежава, да безпокои или да убива тези животни, тъй като те са защитени от Закона за биологичното разнообразие. За тяхното връщане в околната среда може да се свържете и със спасителния център за диви животни към"Зелени балкани".

Източник:www.baubau.bg

Сподели в:

Болести при червенобузите костенурки

Насилието над животните води и до насилие сред хората

Кучето, което знае 1000 думи

Добави коментар

Коментар 1 от BigBadWolf♥

21:25ч
09.09.2014г.


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 202

  Лакомства: 1846

  Гласове: 119

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 68

  Гласове: 37

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...