2141

2

Важни правила при отглеждането на рибки

Раздел: Риби

Категория: Полезно

   

Ако сте решили да си отглеждате рибки много важно е да разучите внимателно кои видове риби могат да съжителстват заедно преди да си ги купите.

Повечето хора влизат в първия зоомагазин и си купуват аквариум и всички отанали принадлежности, което не е трудно, но когато се стигне до закупуване на декоративните рибки много от нас започват да си купуват всички рибки които им харесат, без да се съобразяват дали няма да възникнат проблеми при тяхното съжителство.

Затове отделете малко време и се поинтересувайте какви видове точно можете да съберете на едно място.Друга често правена грешка е свързана с аквариума и броя на рибките в него.

Ако нямате много място в дома си и искате да си имате малък аквариум недейте да го препълвате с рибки. Помнете че всяка от тях се нуждае от определо пространство и ако съберете във Вашия аквариум прекалено голям брой то неминуемо това ще доведе до чести сбивания и смърт на голяма част от тях.

След като сте си избрали какви рибки искате и сте сигурни, че те могат да съжителстват заедно идва ред на следващата стъпка – да си набавите аквариум и съоръженията необходими за отглеждането на рибките – термометър, нагревател, помпична за въздух и др. Много е важно да се съобразите с мястото, където искате да поставите аквариума на рибите.

Той трябва да бъде поставен на сенчесто място до което не достига пряка слънчева светлина. В противен случай върху стъклата на Вашия аквариум ще започне да се образува неприятна зеленикава покривка. Тази покривка представлява нещо подобно на тинята, която се среща във водните басеини, от които вода не се оттича и се причинява точно от слънчевата светлина. Друго много важно е, аквариума за риби да бъде поставен на място където няма опасност да бъде бутнат на земята или да падне сам по някакъв начин.

След като си закупите аквариума е хубаво да обърнете малко внимание на неговия интериор. Има различни списания и книги посветени не само на отглеждането на рибките, но и на всичко останало свързано с техния дом, размножаване и др. Разбира се всеки от нас може да украси аквариума си така както на него му харесва.

Задължително е да знаете, че преди да поставите украсата на аквариума – черупки от миди, рапани, морски охлюви и всичко останало, тази украса трябва да бъде грижливо дезинфекцирана, за да се избегне всякаква опасност от възможни болести по рибките.

След като всичко до момента е изпълнено идва моментът с напълването на аквариума с вода. Много важно е водата която изсипете в аквариума да престой поне 12 часа преди в нея да пуснете свойте рибки. След като напълните аквариума е добре да изсипете вътре малко готварска сол, йодта от която помага за неутрализиране на хлора във водата (1 супена лъжичка на 50 литров аквариум би била добре).

Източник:zoomania.org

Ключови думи:

рибки, декоративни, аквариум, правила

Сподели в:

Хигиенни навици при котката

Болести при хамстерите

Болести при аквариумните рибки

Добави коментар

Коментар 2 от Puhi, Djina i sindi

11:15ч
02.01.2014г.

Мисля да си взимам рибки, но с тези котки у дома, но все пак ще го имам в предвид


Коментар 1 от BigBadWolf♥

14:30ч
28.12.2013г.


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...