595

1

Над 1000 животни се осиновяват годишно от Общинските приюти

Раздел: Кучета

Категория: Новини

   

  София. Увеличава се броят на осиновените животни, поне по информацията, която има от ОП „Екоравновесие”. От общинските приюти годишно се осиновяват над 1000 животни, което не е малко.Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Явор Гечев, ръководител отдел „Маркетинг” за България на фондация "Четири лапи".

 

 „От друга страна пък – има много осиновени животни от улицата, но за съжаление там не можем да хванем този брой, можем само да гадаем в сферата на предположенията, но съдейки от косвени източници, например аз администрирам един сайт с обяви за бездомни животни, хората все повече осиновяват безпородни животни или такива, които живеят на улицата. Така че това е една хубава тенденция и се надявам да се запази. От друга страна, важно е също да се отбележи, че всяка година в София, поне нашите данни сочат, че се изтеглят от улицата поне около 4000 животни, т.е освен тези 1000, които се изтеглят от приютите, има едни около 1500, които умират на улицата вследствие на инциденти, на старост, на болести, на отравяния и т.н. И към тях като добавим и още поне 1000 – 1500, които са осиновени директно от улицата или са мигрирали към други общини, броят излиза около 4000”, каза Гечев.


  Най-добрият вариант за едно бездомно животно е то да има постоянен дом, т.е да бъде прибрано и осиновено от някого. „ И именно това беше и една от другите ни насоки към общината – да се заложат повече усилия, не толкова в строежите на приюти, колкото в кампании за задомяване и осиновяване на уличните животни, защото в крайна сметка това е най-евтиният вариант за решаване на проблема. Разбира се, това не може да бъде изведено от общите мерки, които се взимат за решаване на този проблем, но все пак като краен вариант е най-добър, най-малкото, за самите животни”, добави Гечев.

Източник: focus-news.net

Ключови думи:

животни, осиновяват , приюти.

Сподели в:

Най-смъртоносните животни на планетата (ВИДЕО/СНИМКИ)

Насилието над животните води и до насилие сред хората

Топ 10 на най-интелигентните животни в света

Добави коментар

Коментар 1 от Миглена Савова

10:32ч
13.11.2013г.

много хубава новина!


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 202

  Лакомства: 1721

  Гласове: 117

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 4

  Лакомства: 61

  Гласове: 32

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...