3887

39

Бруталната истина за козметиката на AVON

Раздел: Други

Категория: Новини

   

Харесвате ли продуктите на AVON? Да, те са разнообразни, атрактивни, а и са на съвсем достъпна цена. Освен това AVON се борят за хуманни каузи, като кампанията против рака на гърдата, например. Наистина, колко хуманно! Само че, бруталната истина, за която в България така и не се намери кой да разкаже, е добре прикрита някъде зад цветните, гланцирани страници на каталога им... Там, където никой не би предположил, че е пропито с кръв!

Ето какво пише на официалната страница на козметичния гигант:

„На 2 юни 1989 Avon преустанови тестването на продуктите си върху животни, включително и от външните си лаборатории. Avon стана първата водеща козметична компания в света, която прекрати тестовете върху животни.

Avon не провежда тестове върху животни за нито един от своите продукти или суровини и не изисква от своите доставчици на суровини и крайни продукти да провеждат тестване върху животни от нейно име.“

http://www.avon.bg/PRSuite/animal_testing.page

На това му казваме истинска кауза! Но преди да ги аплодирате бурно е добре да се запознаете с няколко подробности.

Въпреки, че AVON не спират да тръбят, че са първата в света козметична компания, която е преустановила измъчването и избиването на невинни животинки, използвани за тестове, тя може би НИКОГА не е прекъсвала зверствата.

Ето какво пише PETA (People for the Ethical Treatment of Animals):

“В началото на 2012-та стана ясно, че AVON не само не е преустановила тестовете върху животни, а дори е инвестирала повече в тях. Тъй като в Китай вивисекцията не е забранена, всъщност дори е задължителна, за да бъде допуснат един продукт на пазара, много компании предпочетоха да се изтеглят от Китай. Това обаче не важи за AVON. Те продължават да използват евтината работна ръка в Китай за производството на своята козметика и всяка година убиват между 80 000 и 100 000 животни в името на печалбата.”




В продължение на много години PETA се бори срещу компаниите като AVON, които извършват тестове върху животни и дори изготвят черен списък на фирмите, прибягващи до вивисекция. Както сигурно се досещате AVON е в него.

През март 2013-та беше приет закон, който категорично забранява продажбата и вноса на продукти, тествани върху животни, на територията на Европейския съюз. Колко прекрасно... ако обаче имаше ефект! Уви, в България, нещата никога не са такива, каквито трябва да бъдат! Само в рамките на няколко часа ние успяхме да открием продукти на AVON, на чийто етикет пише „Made in China“, сигурни сме, че и вие може да намерите такива. А, както вече разбрахте, всяка козметика, произведена в Китай е тествана върху животни, защото местните закони го изискват. За какво тогава ни говорят AVON? Хуманни каузи, загриженост за животните...





Може би пък ще си кажете: „А как иначе да се тества един продукт, ако не върху животни?“ Истината е следната: „Данните получени от опити върху животни не могат да дадат достоверна информация за реакцията на човешките същества към даден химикал:


- Опитите за токсичност (отравяне) върху животни са научно недостоверни и на резултатите от тях не може да се разчита като на достоверна информация за реакцията на човешките същества към даден химикал.


- Различията в анатoмията, физиологията, метаболизма и биохимията правят, в най-добрия случай, екстраполацията от животни към хора недостоверна. В по-лошия случай това е дори опасно.


- Повечето от опитите върху животни, които се използват в момента, не са научно обосновани относно тяхната точност и практическа приложимост. Други са се оказали неефективни в миналото.



Изследвания разкриват, че само 5% до 25% от резултатите от опитите с животни са приложими при лечението на хора. Повече от 85% от данните получени от тестове върху животни се изхвърлят на боклука, защото не могат да послужат на никого – човек или нечовек. Няма учен, който да базира лечението на пациентите си на тези резултати.“

Източник: www.presstv.bg



Съществуват достатъчно модерни методи за изследване, които не включват животни и които дори са доволно спонсорирани от PETA. Дали ще ги използват, зависи само от добрата воля на компанията, нищо друго.


А за нас остава въпросът „Ние не искаме кръв върху ръцете си, защо тогава да я размазваме върху лицето си?“

 

 




(видео 16+)



Източник:beu.bg

Ключови думи:

бруталната истина, козметика

Сподели в:

Добави коментар

Коментар 39 от Ralica Doncheva

10:55ч
31.12.2013г.

Лекарства и козметика или други неща също се тестват върху животните!Не съм казала че само Avon го правят...Според теб не е вярно но някои хора вярват...Не мога да те накарам да повярваш но това не значи че ще МЕ убедиш да не вярвам
Весела Нова Година на всички!!!


Коментар 38 от ღ Martina ♥

22:02ч
30.12.2013г.

Това е доказано.А ти върху какво си мислиш ,че си тестват козметиките?И не само тук.Виж клипчето.Достатъчно доказателство ли е?


Коментар 37 от Ralica Doncheva

16:43ч
30.12.2013г.

Защо ти не се поинтересуваш?


Коментар 36 от Пешо

12:34ч
30.12.2013г.

Това са глупости, сериозните фирми не биха си позволили това.
А преди да вярвате на нещо може малко да се поинтересувате


Коментар 35 от ღ Martina ♥

22:33ч
29.12.2013г.

"А за нас остава въпросът :Ние не искаме кръв върху ръцете си, защо тогава да я размазваме върху лицето си?“...


Коментар 34 от Котарака

13:49ч
22.12.2013г.

към избиването на жовотните за жалост


Коментар 33 от ♥Тити и Ани♥

13:18ч
22.12.2013г.

Не ги е срам!БЕЗОБРАЗНИЦИ!МАЛОУМНИЦИ!Как може да се отнасят така с тези създания на природата!Призовавам всички на протест срещо това безобразие,накъде отива света!


Коментар 32 от Никитооооо xD

13:08ч
22.12.2013г.

а мейбълин


Коментар 31 от Пешо

10:47ч
04.11.2013г.

Съгласен съм.


Коментар 30 от Миглена Савова

10:05ч
04.11.2013г.

Петьо, тези опити се извършват с отваряне на тялото, като 70% от опитите се провеждат без упойка. Тестването на човешки продукти върху животни могат да бъде в крайна сметка опасно и за хората, тъй като животните не са сигурен модел за замяна на хората. Един животински вид не може да бъде биологичен модел на друг. Въпреки че, мишките и плъховете са много близки видове, в 43% от случайте проявяват различни реакции при опити. Някои субстанции са токсични за животни, но не и за хора, както и обратното.
На практика освен, че тези опити не са хуманни, те са и безполезни.


Коментар 29 от Пешо

10:58ч
03.11.2013г.

А снимките нека да са си във фейсбук.
Първо се поинтересувай преди да повярваш.


Коментар 28 от Пешо

10:56ч
03.11.2013г.

Не е вивисекция, а опит.
Вивисекция е отваряне на тялото.


Коментар 27 от ?

10:20ч
03.11.2013г.

Тези снимки са навсякъде из нета и фейсбук и туй гадост се нарича ВИВИСЕКЦИЯ!


Коментар 26 от Котарака

10:17ч
03.11.2013г.

петъо може да е прав не вярваи на сичко дет четеш


Коментар 25 от Пешо

19:40ч
02.11.2013г.

Да кажем, че направих малко проучване.
може да се поинтересувате от малко китайско право преди да вярвате на нещо.


страница от 3

КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...