606

0

Неверни слухове в интернет

Раздел: Други

Категория: Любопитно

   

Неверни слухове в интернет

Неверни слухове в интернет

Има едно нещо, което ветеринарите не могат да понасят и това е разпространението на невярна информация в Интернет. Откакто интернет стана най - популярната медия хората често го използват за да се образоват, но там е пълно и с много неистини и откровени лъжи. Това прави работата на ветеринарите по - трудна.

Тези градски легенди за домашните любимци, които се разпространяват в Интернет водят до истерия някои хора. Ето списък с някои от най - разпространените слухове за домашни любимци в Интернет:

1 слух ...

Преди 13-на години на пазара се появи един нов почистващ препарат наречен Fabreze. Малко след това много собственици на домашни любимци бяха на мнение, че този препарат е причинил вирусни инфекции на животните им. След направени задълбочени изследвания се оказа, че това не е вярно.

Препарата съдържа по - малко от 1% цинков хлорид, което е крайно недостатъчно за токсично отравяне. Явно някой е имал силно негативно мнение към този продукт, защото този слух се въртя доста дълго в мрежата.

2 слух ...

Вреден ли е ледът за кучетоЛедът ...

Друг запомнящ се слух е този, че ледът води до подуване на корема на домашните любимци.

Истината е, че има много малко рискови фактори, които причиняват увеличаването на газовете в стомаха и ледът не е един от тях.

3 слух ...

Вредни ли са котешките тоалетниКотешките тоалетни ...

Слуховете за болести по животните причинени от отпадъците и съставките в храните и принадлежностите им изобилстват. Преди години имаше един силно разпространен слух, че голяма част от котешките тоалетни съдържат радиоактивно вещество.

Оказа се, че една котка е приемала радиоактивен йод за осъществяване на терапия за хипертиреоидизъм и това е довело до повишения радиоактивен фон.

4 слух ...

Слухът, че Procter & Gamble предлага на пазара гъби, които предизвикват рак. Това са добре познатите гъби, които са зелени и груби от едната страна и гладки и жълти от другата. Когато този слух беше пуснат този вид гъба все още не беше пуснат на пазара.

5 слух ...

Вредни ли са топките за тенисСлухът за топките за тенис ...

Този слух казваше как топките за тенис съдържат вещество, което причинява рак и са изпълнени с токсичен газ.

Единствения начин, по който една тенис топка може да навреди на вашето куче е като в следствие на прекомерно дъвчене започне да износва зъбите му.

6 слух ...

Вреден ли е аспартамаАспартамът води до слепота и уврежда мозъка?!

Слухът идва от това, че в тялото аспартама се разгражда до метанол, а метанола води до слепота и увреждане на мозъка.

Тялото обаче без проблеми може да разгражда малки количества метанол.

Доказателствата показаха, че животните не биха могли да консумират толкова големи количества аспартам, които да доведат до увреждания.

7 слух ...

Слуховете, че някои течности за почистване съдържат съединение, което е "една молекула от антифриз" и причинява чернодробна недостатъчност. Първо да уточним, че антифризът причинява бъбречна, а не чернодробна недостатъчност.

Изглежда слухът е тръгнал от човек, който след като си е закупил Swiffer кучето му е било диагностицирано с чернодробна недостатъчност. Специалистите по отравяния са категорични, че цирозата е нещо което е в следствие на продължителен период от време и не може да бъде причинена от наскоро закупен продукт.

8 слух ...

Микрочиповете причиняват рак?!

Този слух е породен от факта, че едно куче било диагностицирано с рак и тумора бил много близо до мястото, където кучето било чипирано.

Вредно ли е чипирането на кучетаВсе пак милиони кучета в света са чипирани и хиляди от тях са били върнати на собствениците си, благодарение на проследяващите устройства и само един документиран случай на рак причинен от тях.

Сами можете да прецените риска и да вземете решение дали си струва да чипирате кучето си.


Източник: zoomedia.baubau.bg

Сподели в:

Селфи с ухилена камила стана хит в интернет

Хамстер без предни лапички стана сензация в интернет

Котаракът с вежди - новата интернет сензация

Добави коментар

КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 202

  Лакомства: 4252

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 90

  Гласове: 44

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...