1595

1

Цветовете им отиват

Раздел: Други

Категория: Любопитно

   


В заобикалящата ни околна среда съществува огромно разнообразие от животински видове. Повечето от тях са с обичайни цветове за вида си. Всички знаем,че  алигаторите преобладават в  зелено, а полярните мечките са бели . Но понякога природата ни удивлява със своите странни чудатости. Ето няколко животни, на които  различният цвят им придава уникалност.


1. Оранжев алигатор
  Силвия Митен, 71-годишна баба от Венеция, Флорида открила първият в света оранжев алигатор. Тя се връщала от работа, когато минала с колата покрай странно оцветения алигатор. Наложило й се да се върне и да погледне пак, за да се убеди, че това, което вижда е наистина така. Госпожа Митен изпраща снимка на алигатора в местната новинарска агенция, а от там говорят с биолог, който също за първи път вижда такова нещо и смята, че алигаторът е наполовина албиноси.2. Син омар
 Около един на 2 милиона омари е син. Цвета му се дължи на генетична мутация. През 2009 г. син омар бе заловен в Ню Хемпшир от рибар, който помислил, че е хванат лъскава синя кутийка от бира. През 2011 г.
3. Бял паун
 Белия паун не е албинос. Това е много рядък вид паун, чиято окраска се дължи на намаляване на всички видове кожни пигменти ,от които не  само меланин.
4. Лилава полярна мечка  Това  съвсем обикновена бяла полярна мечка, живееща в зоопарк в Мендоса, Аржентина. Цветът и я прави истинска сензация, когато неочаквано козината и  се оцветява в лилаво. Оказало се, че мечката на име Пелуса, имала кожно заболяване, което ветеринарите се опитвали да излекуват, но използваните от тях медикаменти променили цвета и  за няколко дни. Макар и за кратко мечката става известна в цял свят и е отразена по новините и в интернет.


5. Розов флуоресцентен плужек

 Високо на планината Капутар, в Ню Саут Уелс, Австралия Майкъл Мърфи – рейнджър в Националната служба по парковете и дивия живот е
открил, този странен индивид. Той твърди, че това е единственото място, на което могат да се видят особените плужеци – най-вече сутрин, когато от тях има стотици наоколо. На дължина достигат до около 20 см.

информация-hobyto.com, hicomm.bg


Ключови думи:

Оранжев алигатор, Син омар, Бял паун, Лилава полярна мечка , Розов флуоресцентен плужек

Сподели в:

Акулите не различават цветовете

Задържани павиан и 5 мармозетки отиват в столичния Зоопарк

Цветовете на животните – през погледа на животните

Добави коментар

Коментар 1 от vivit0

09:08ч
28.06.2013г.

много интересно


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 202

  Лакомства: 4160

  Гласове: 121

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 86

  Гласове: 40

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...