3355

2

Кобалтова синя тарантула

Раздел: Паякообразни

Категория: Полезно

   

  В тропическите гори на Тайланд, Лаос, Камбоджа и Виетнам можем да срещнем един от най-красивите представители  на паяците кобалтовата синя тарантула (Haplopelma lividum). Tя е един от най-красивите и същевременно един от най-агресивни видове тарантули. Цветът  ѝ изглежда почти черен на пръв поглед, но всъщност, ако се разгледа на подходяща светлина ще остановите ,че има синя красива окраска. Само женските запазват уникалния си син цвят, възрастните мъжки покафеняват с достигане на половата си зрялост.  На размер тези паяци  достига до 10-13 см.  Температурата , която е най-подходяща за нея е 26°С - 32°С. Терариумът трябва да бъде 30 до 40 литров,  напълно достатъчен като за размерите се  вземе предвид че това е земен паяк, т.е. трябва площа на дъното да е по-голяма от височината на съда.
Големите индивиди пият вода от плитка, малка купичка за вода така, че е задължително да осигурите такава в терариума.
  Популярността на кобалтовите сини тарантули като домашен любимец расте, но те не са подходящи за начинаещи, тъй като са екстремално агресивни и бързи. Дори и току що излюпените паячета проявяват агресивност. Индивидите плетат големи паяжини, въпреки, че прекарват по-голямата част от времето в изкопаната от тях дупка, ако е предоставена възможност за такава. Това е една прекрасна тарантула за този който има достатъчно кураж да я гледа. Мъжките живеят до около 5 години, докато женските могат да живеят до около 15 години.
Държането в ръце на този вид е силно нежелателно.  Добре известно е сред тераристите, че държането на синя кобалтова тарантула си е чисто търсене на белята, ухапванията са гарантирани. На всичкото отгоре тя е известна със склонността си да хапе многократно.

Инфо: www.zoo-info.org, www.spiderlog.infoКлючови думи:

кобалтова синя тарантула, агресивна тарантула,

Сподели в:

Гигантската белоколенеста тарантула

Индийска орнаментна тарантула

Заведение във Виетнам ви позволява да изпиете чаша кафе със змия или тарантула

Добави коментар

Коментар 2 от Holmes

19:09ч
29.05.2016г.

Гледала съм тарантула и мога смело да твърдя, че беше привързана към мен. Знаеше кога я храня, кога можеше да е навън и никога не ме е хапала или тръгвала да ме наранява.


Коментар 1 от Вики

19:05ч
29.05.2016г.

Паяците не са домашни любимци, особено пък този! Няма смисъл да държиш в плен същество, което никога няма да се привърже към теб!


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 202

  Лакомства: 1587

  Гласове: 114

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 4

  Лакомства: 57

  Гласове: 29

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...