4975

6

10-те най-опасни хищници - I част

Раздел: Други

Категория: Любопитно

   

  Добре премислени действия... Правилни стратегии... Винаги точни попадения... Запознайте с 10-те хищника, чиито жертви трудно могат да им избягат:
 
  10. Тарантулата
 
  Освен със своите размери, тарантулата впечатлява и със своите ловни умения. Както много други видове паяци и тя няма добро зрение – различава мрак, светлина и движение, но това не я прави неточен ловец! Търпеливо, тарантулата изчаква нищонеподозиращата жертва да мине покрай нея, напада я и я убива, инжектиракйки утровата си, чрез зъбите си. Нейна плячка са малки птички, мишки, земноводни, но най-често скакалци, хлебарки, щурци и др. насекоми.
 
 
 
  9. Черната мамба

  Най-агресивна и най-бърза сред змиите, черната мамба е разпространена в южната и източната част на Африка. Името ѝ идва от черната кожа във вътрешната част на устата. Тези влечуги обикновено са срамежливи, но стават изключително агресивни щом бъдат предизвикани и могат да преследват жертвата си с километри. Тя захапва многократно и е от малкото змии, които могат да ухапят човек по лицето, защото може да се издигне до 2/3 от дължината на тялото си (2 – 2,5 м).


  
   8. Пиранята

  Пиранята е един от обитателите на подводния свят, който има много лоша слава. Тя е разпространена в сладководните басейни на Южна Америка. Ловува рано сутринта или когато се здрачи. Изненадващо напада плячката си, жестоко я убива и изяжда. Понякога пирани се групират и нападат по-големи жертви като коне и дори хора.


 
  7. Вълкът

  Едни от най-страшните злодеи в животинския свят са вълците. Те живеят в глутници и са в състояние да бродят близо 20 км на ден в търсене на плячка. Предпочитат в менюто им да присъстват големи животни като лосове и елени. При атака, те се стремят да откъснат набелязаната си жертва си от стадото, като я подгонват. По-лесно е да преследваш едно животно, отколкото 20-тина!

 
 
  6. Комодският варан
 
  Със своите близо 140 кг тегло и 3 м дължина, комодският варан е най-големият гущер на планетата. Той е добър плувец и бяга бързо, но предпочита да хваща своята плячка от засада. Умъртвява жертвата си благодарение на отровната си слюнка. Той заема 6-тото място в класацията и поради факта, че може да изяде храна равна ½ от телесното си по време на едно ядене.


 
Следва продължение...
 
Източник: www.animalplanet.com


Ключови думи:

опасни хищници, топ 10, вълк, тарантула, варан, черна мамба, пираня

Сподели в:

Най-рядката и най-скъпата порода котки

Кой е най-големият папагал в света?

10-те Най птици

Добави коментар

Коментар 6 от Sissy

10:13ч
28.02.2014г.


Коментар 5 от Миглена Савова

09:57ч
24.04.2013г.

напълно съм съгласна.ето и още един пример - http://www.lapichki.com/pets/statii_p.php?id=1746


Коментар 4 от Александра

03:05ч
23.04.2013г.

аз се уплаших от пиранята и черната мамба но за вълците-те могат да са много опасни, но и мили вижте това: http://hobyto.com/post/1844/zhivot-sred-valtsite


Коментар 3 от Миглена Савова

13:18ч
01.06.2011г.

трябва да всяват респект!


Коментар 2 от Кр. Жекова

12:50ч
01.06.2011г.

vsushnost kato se zagledah vsichki sa strashni!


Коментар 1 от Кр. Жекова

12:49ч
01.06.2011г.

poslednoto.o..ooo.oo olele:-)


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 202

  Лакомства: 1454

  Гласове: 111

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 4

  Лакомства: 40

  Гласове: 21

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...