15703

1

6-те най-спокойни породи котки

Раздел: Котки

Категория: Полезно

   

  Котката е предпочитан домашен любимец от много семейства. Тя е много чисто същество, което спи през по-голямата част от денонощието. Но вземането на мъркащ приятел в семейството, трябва добре да се обмисли. Ето шест породи, които са много спокойни и подходяща компания за деца:

  1. Персийската котка – това е една най-обичаните котки. Тя тиха, възприемчива и приятелски настроена. Има нужда от компанията на своите стопани. Представителите на породата са подходящи за хора, които нямат опит в отглеждането на котки и перфектен избор за семейства се деца и други домашни любимци.  2. Балинезийската котка – мила и позитивно настроена, тя е една от най-интелигентните котки. Отличава се с добро здраве и дълъг живот. Благият ѝ характер я прави подходяща за хора, които не са отглеждали котки и за семейства с деца и други домашни любимци.


 
  3.
Регдол – това е много спокойна и отпусната котка. В превод от английски, името ѝ означава „парцалена кукла“. Тези черти на характера ѝ, я правят подходяща за хора без опит в отглеждането на котки и за деца. Нещото, което трябва да имате в предвид е, че тя трябва да се отглежда само вкъщи, тъй като не умее да се защитава. 
 


  4. Шартрьоз – представителите на породата имат много спокоен нрав и се привързват към своите стопани. Поради тази причина те са идеална компания за всички в семейството. Освен това може да се взема при пътувания.
 


  5. Сноу шу – това е интелигентна и социална котка. Лесно се поддава на обучение и бързо се адаптрира към новата среда. Името на представителите на породата идва от характерните им бели лапички.
 


  6. Мейн кун – известен е още като нежният гигант сред котките, тъй като теглото на котараците достига 10 кг. Той е много дружелюбна, интелигентна и игрива котка.
 


 
 
 
 
Източник:
www.family.go.com
www.pets.iloveindia.com
 Ключови думи:

спокойни котки, топ 6, персийска котка, балинезийска котка, регдол, шартрьоз, сноу шу, мейн кун, абисинска котка

Сподели в:

Най-рядката и най-скъпата порода котки

Подходящи породи кучета за деца

Кой е най-големият папагал в света?

Добави коментар

Коментар 1 от Мая

20:42ч
20.07.2011г.

Още щом забелязах Мейн кууна той остави отпечатък в сърцето ми. Тази котка ми е любима от доста време и бих искала да си взема такава но не ми разрешават.


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...