3967

1

Хранене на златните рибки

Раздел: Риби

Категория: Полезно

   

Сега в тази статия ще ви разкажа за храненето на златните рибки
Златните рибки имат голям апетит и постоянно ще търсят храна, но не позволявайте да ги прехранвате. Те трябва да са способни да консумират храна, която им предлагате в период до 2 минути. Ако има храна в аквариума след тези 2 минути, то тя ще влоши качеството на водата и ще направи рибките податливи към болести. Трябва да храните златните си рибки само 1 път на ден. Ако им доставите подходяща диета те ще имат по-дълъг живот и ще се засили тяхната имунна система.  Понеже в природата рибките не винаги могат да намерят храна, организмите им са пригодени за гладуване. За това е добре възрастните риби да не се хранят един ден в седмицата - нека се прочистят и на следващия ден да са още по-жизнени и енергични. Напълно порасналите рибки могат да се оставят гладни за няколко дена, в случай, че отсъствате. Но гладуването се отразява зле на младите рибки и затруднява развитието им - ако бъдат държани гладни те никога няма да станат толкова красиви и големи, колкото биха могли.

Качествени храни за златни рибки:

  • На Sera - Sera Goldy Sera Goldy Color, Sera Goldy Royal
  • На TetraMin
  • На Tropical


Пакетирана сушена храна
         Това е основния вид храна, с който да храните вашите рибки. Пакетираните храни се правят от най-различни съставки: планктон, заленчуци, риба, яйца животински продукти и др. Те могат да бъдат на гранули, на люспи, или на таблетки. За златните рибки най-подходящи са храните на люспи.

        Новоизлюпените или новородените рибки, трябва да храните с най-ситната храна. Има храни за риби-бебета и с нея малките ви любимци ще пораснат здрави и хубави.


Какви храни за рибки да НЕ купуваме
         Никога не си купувайте храни, които се продават в пликчета (на неизвестни производители) за някакви си стотинки, тъй като от светлината и др. фактори тя се разваля! Произведени са от неизвестни субстанции и представляват цветни люспи, на пръв поглед приличащи на фирмените храни.
Не купувайте и сушена дафния: тя се продава навсякъде, но нейните ханителни качества са изключително ниски. Чернодробната храна (прави се от черния дроб на риби) също е доста масова -има много мазнини и не е добре да се използва.
Винаги си купувайте хубави, фирмени храни, които са по-скъпи от тези в пликчетата, но поне ще сте сигурни че рибките нямат недостиг на витамини, минерали, въглехидрати и т.н. Всички фирми имат малки разфасовки, които струват 1-2 лв. 


Германската марка SERA има отлично качество. Вашите рибки ще са доволни, ако ги храните с продуктите на SERA.

Основна хранаДобре балансирана основна храна, приготвена от повече от 40 съставки. За всекидневно ...

Основна храна


Добре балансирана основна храна, приготвена от повече от 40 съставки. За всекидневно хранене на всички декоративни рибки в общия аквариум.

Протеините и другите хранителни вещества са изключително лесно смилаеми за рибите.

Храненейки редовно със sera vipan осигурявате необходимите витамини, минерали и микроелементи, като се запазва и ефекта от приородните билки.

Съдържанието на съставки от най-висок клас и качество означава, че храненето със sera vipan осигурява бърз и здравословен растеж.Специализирана храна Храна на люспи за всекидневно хранене на всички златни рибки в аквариума и ...
Специализирана храна 

Храна на люспи за всекидневно хранене на всички златни рибки в аквариума и градинското езеро.

Златните рибки се нуждаят от храна с по-ниско ниво протеини и повече въглехидрати, отколкото тропическите рибки. sera goldy съдържа Спирулина и пшенични зародиши, и затова е иделна храна за студеноводните златни рибки в аквариума и езерото. Храненето със sera goldy през есента и в ранна пролет засилва устойчивостта на рибите преди и след зимуването. Надявам се да вие било полезно
ТОВА Е КОПИРАНО ОТ goldfishes.alle.bg!!!!

Сподели в:

8 съвета за правилно хранене на котката

Хранене

Болести при аквариумните рибки

Добави коментар

Коментар 1 от Вики

09:44ч
05.04.2016г.

Това е реклама!


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4257

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 45

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...