3167

1

Друг поглед върху ваксинациите

Раздел: Котки

Категория: Здраве

   

  По въпроса за ваксинациите трябва да се подхожда с необходимото внимание и разбиране. Не всяка ваксина е необходима. Когато няма риск от заразяване, всяко ваксиниране е излишно. Ваксинирането с твърде много ваксини и твърде на често води до обратния ефект, т.е. до нарушение на защитните сили на организма. Това нарушение в имунната система води до различни заболявания - алергии, екземи, артрити, епилепсия, недостатъчност на панкреаса, автоимунни заболявания, синдром на имунна недостатъчност и др.  Установено е, че ваксинацията се явява причина за развитието на фибросарком - смъртоносен злокачесвен тумор, причиняващ огромни страдания на котките. Фибросаркомът е един от видовете злокачествени тумори, развиващи се на мястото на инжектиране на противобясна ваксина или ваксина срещу вируса на котешката левкемия. При изследвания са били открити отделни субстанции от ваксините в туморната маса, което потвърждава пряката връзка мецду ваксинациите и развитието на туморния процес. Много ветеринари наричат този тумор ваксинозен сарком. Обикновено срокът на живот на котката, след появата на тумора, не превишава три години; ефективно лечение за сега не е намерено. След хирургическо отстраняване на тумора обикновено бързо се развиват метастази. Някои ветеринари стигат до абсурда да предлагат на свои клиенти да направят ваксинацията в областта на някой от крайниците или на опашката, така че ако се развие тумор, съответната част да бъде ампутирана. Едва ли това е разумно решение.
 От научна гледна точка няма никаква необходимост да се правят ежегодни ваксини на домашните животни, тъй като организма им има дълга имунологична памет. Прекратяването им съществено ще намали въздействието на този стресов фактор върху организма на животните. Също така може да се предвиди, че премахването на ежегодните реваксинации ще доведе до значително намаляване на нивото на хроничните заболявания при животните.
 Разбира се, има и алтернатива - т. нар. хомеопатични ваксини. Те се изготвят от съответните причинители на заболявания в разреждане 30 СН с помощта на хомеопатични техники. Могат да се използват както профилактично, така и терапевтично. Няма твърда схема за тяхното прилагане, но системата, която дава най-добри резултати е: 1 доза сутрин и вечер в продължение на 3 дни, последвано то 1 доза 1 път седмично до 4 седмици, последвано от 1 доза 1 път месечно до 6 месеца.
 Експериментите, проведени в САЩ с кученца, ваксинирани по този метод и след това изложени на силно виролентизиран вирус на гана, са показали поява единствено на лека кашлица, която е изчезнала от само себе си за 48 часа.
 Предимствата на хомеопатичните пред конвенционалните ваксини са следните:
  • те нямат странични ефекти;
  • афектират цялостната защитна система на организма, а не само специфичния имунитет за дадено заболяване;
  • ако има опасност от заразяване, ваксинацията може да започне още в ранна възраст - на 1-2 седмици, за разлика от конвенционалните ваксини, които могат да се поставят най-рано на 6-седмична възраст.

ИЗТОЧНИК:\"Хомеопатично лечение на домашни любимци\" д-р Радослав Стефанов

Ключови думи:

ваксинации, ежегодни ваксини, фибросакром, злокачесвен тумор, метастази, хомеопатични ваксини

Сподели в:

Европа забрани тестването на козметика върху животни

Делфините се обръщат един към друг по име

Зимна езда върху лед и сняг

Добави коментар

Коментар 1 от Sissy

09:44ч
17.03.2014г.


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...