4760

7

Екзотични домашни любимци – първа част

Раздел: Други

Категория: Любопитно

   

  Има много хора по света, които обичат животните и често в дома си отглеждат по едно, две или повече животни, за които се грижат и ги обграждат изцяло с любовта си. Стандартните домашни любимци са познати на всички нас, като те обикновено са котки, кучета, рибки, хамстери, морски свинчета и други, но има хора, които обичат и по екзотичните животни. Какво те отглеждат в дома си или какво искат някои от тях да си отгледат ще разгледаме в тази статия. В някои случаи животните са защитени със закон, който гласи, че не могат да бъдат гледани като домашни любимци, за това е добре да прочетете повече за вида, който искате да отгледате, защото глобите и наказанията могат да ви донесат много главоболия. Другият важен фактор, преди да пристъпите към действие е да се запознаете с болестите, които те могат да вкарат във вашия дом, за да предпазите себе си и семейството си.
  • Жаба Голиат.
  Нейната родина е Африка и там в някои райони я използват за храна, като тя също се изнася и с цел продажба за домашен любимец, като цената на пазара в Америка достига 3000 долара. Правителството на страната, от която се изнасят жабите е направило ограничение за износ от този вид до триста бройки на година. Хубаво е да знаете, че ако решите да отглеждате подобна жаба за домашен любимец, те не оцеляват в плен, защото престават да се размножават.
  • Игуана.
  Все по-често наблюдаваме тяхното присъствие в офиси и много частни домове. Те са растителноядни и се хранят с листа и трева. Ако смятате да отглеждате такъв любимец в къщи имайте на предвид, че трябва да му подсигурявате свежи плодове и зеленчуци нарязани на малки парченца, като ако му давате и листа те също трябва да бъдат накъсани. Избягвайте да им давате също и топлинно обработени продукти, както и маруля, защото те нямат никаква хранителна стойност за игуаната. Също така може да й давате и люцерна, зелен боб, както и грах, които и осигуряват нужните и растителни протеини. За да разберете повече за нейното хранене и отглеждане е нужно да се обърнете към специалист в тази област, бил той ветеринар или лицето, което ви е продало любимеца в специализирания зоомагазин.

Вижте втора и трета част от статията.

Ключови думи:

екзотични домашни любици, домашни любимци, жаба голиат, игуана

Сподели в:

Новия хит сред домашните любимци – мини прасенца

Пушачите убиват домашните си любимци

Интересни факти за зайците - домашни любимци

Добави коментар

Коментар 7 от Robby

19:16ч
12.03.2015г.

Супер


Коментар 6 от 🎸Кристиян🎧

22:40ч
13.02.2014г.


Коментар 5 от monikaa

11:47ч
01.02.2014г.


Коментар 4 от Габи

22:50ч
21.04.2013г.


Коментар 3 от Renard monster 🦊

11:25ч
30.12.2012г.

егати му и игланата


Коментар 2 от Миглена Савова

17:15ч
05.03.2011г.

ние искахме да си вземем игуана, но се отказахме за сега, защото рабрахме, че е й е необходима цяла стая от апартамента като стане голяма. на дължина може да достигне 1.50 м


Коментар 1 от Кр. Жекова

11:21ч
21.01.2011г.

eh...izprevaril si me i az shtqh da pisha za jabite...(nishto prishtavam ti):-DDD


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...