5254

5

Подходяща ли е котката за Ваш домашен любимец?

Раздел: Котки

Категория: Полезно

   

  Може би още се двуумите между котка куче, домашни птичка, хамстер или друго малки екзотични домашни любимци. Всички те изискват различни грижи, за да са здрави и щастливи. Затова е важно преди да си вземете домашно животно да прецените кое е подходящо за вас от гледна точка на грижите и условията, които изисква.
   Въпреки че всеки домашен любимец има свои собствени и особен чар, в тази статия ще разгледаме характеристиките на котките, които, при правилен подход, могат да ви дадат много години безусловна любов. Изборът на домашен любимец зависи от редица фактори, включително и вашите интереси и предпочитания и начина ви на живот. Нека сравним котката с някои други домашни любимци.

  Защо да изберем котка за домашен любимец?
   Едно от основните неща, което прави котките прекрасен домашен любимец, е че те могат да съжителстват заедно с много други видове домашни любимци и дори стават близки приятели с някои от тях - кучета, птици, зайци и други.
Едно от най-осезателните неща за котките е тяхното мъркане – нищо не осигурява по-голяма почивка за слуха и усещане за спокойствие от мъркането на котето.
   За разлика от кучетата, котките не са непрекъснато около своя стопанин. Те имат свои занимания и обичат да са сами понякога и също умеят зачитат личното пространство на собственика си.  Но, когато са при този, който се грижи за тях са гальовни и мили.
И не на последно място, въпреки че малко хора са способни да обичат напълно и без граници, котето умее. Ако вие сте добри и любящи към вашата котка, то тя ще ви се отплати с безгранична и безрезервна обич.

  Някои недостатъци на котките
   Първо, тук трябва да отбележим, че недостатъци е много силна дума. Употребихме я от гледна точка на това, че по-голямата част от хората не харесват тези неща у котките и това може да бъде проблем и за вас. От друга страна обаче, точно това може да е причината да решите, че искате имено котка. Затова не подхождайте предубедено към следващите редове.
   Котките имат нужда от много свобода. Не е рядко срещано явление котката да скочи през прозореца и да изчезне за няколко дена, дори седмица. В повечето случаи писаните се връщат, но за един любящ стопанин, липсата на пухкавата домашна гальовница е голям стрес.
Котките  обичат безрезервно, но и не обичат някой да им “навлиза в територията”. Точно като голяма част от жените, котките са силно привързани към своя стопанин и са много ревниви към всички останали, които се опитват да вземат сърцето му.
   Писаните са и много злопаметни и жестоко си отмъщават по всевъзможни начини, когато се почувстват обидени или отхвърлени.

Ключови думи:

котка, домашен любимец, недостатъци

Сподели в:

Какво да правим ако котката ни затлъстее?

8 съвета за правилно хранене на котката

Хигиенни навици при котката

Добави коментар

Коментар 5 от Димитър Савов

17:52ч
03.04.2011г.

В щатите има един човек, дето е направил цял парк с къщички за котките. Над 150 котки е прибрал и всеки ден ги храни и се грижи за тях .


Коментар 4 от Кр. Жекова

11:07ч
29.11.2010г.

to nikoga ne e kusno...Megi..edin den moje bi....:-)


Коментар 3 от Миглена Савова

22:36ч
28.11.2010г.

и аз да съм ги прибрала всичките от улицата, ако можех


Коментар 2 от Кр. Жекова

21:05ч
28.11.2010г.

imam si edin Tomi,i ako mojeshe da jiveq v kushta shtqh..da imam pone kum 10-na:-D


Коментар 1 от Кр. Жекова

21:02ч
28.11.2010г.

ama ....razbira se,che e podhoddqsht


КАТЕГОРИИ

Всички
Здраве
Новини
Любопитно
Полезно
Други

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...