Хърватска овчарка

Характеристики

- интелигентно
- бдително
- привързано
- отлично здраве
- добър пазач

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на хърватската овчарка, както личи от името ѝ, е Хърватия. Породата е разпространена главно в този регион. Това е добро куче пазач на добитъка във фермите.
  Представителите на породата имат атлетични тела, с добре оформена мускулатура. Височината им варира от 40 до 54 см, а теглото им – между 13 и 20 кг. Главата е с издължена муцуна, изправени уши и тъмни на цвят очи. Опашката се носи над гърба. Козината е гъста, къдрава, водостойчива със средна дължина. Окраската се среща в черно или в сиво-черно.
  Хърватската овчарка е интелигентно и бдително куче, което е привързано към своя стопанин. Към непознати се отнася подозрително. С правилна социализация в ранна възраст се избягват проблеми с поведението като срамежливост или прекалено често лаене. Кучетата от тази порода ще се чувстват добре и малко домакинство или апартамент, ако се разхождат редовно и продължително. Продължителността на живота им е около 13 – 14 години, а здравословното състояние много добро. Поддръжката на козината се изразява сресване от време на време.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4257

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 45

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори