Мадагаскарски котон (Котон де тулеар)

Характеристики

- очарователно
- игриво
- хипоалергенно
- социално
- обича да плува

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на мадагаскарския котон, както личи от името му е о-в Мадагаскар. Името му се свързва с меката му козината - “сoton” в превод от френски означава памук. Днес това е рядко срещано куче.
  Представителите на породата приличат много на бишон фризе. Те имат малки тела, покрити със средна на дължина бяла или черно-бяла, мека като памук козина. Височината им варира от 25 до 31 см, а теглото им е около 5 – 6 кг. Очите, носът и устните са тъмни на цвят. Ушите имат триъгълна форма и са поставени високо. Опашката е бухнала и се носи високо.
  Мадагаскарският котон е очарователно, игриво и нежно куче, което се привързва към своите собственици. Това е много социална порода, която се разбира добре с децата в семейството и другите домашни животни. Лесно се поддават на обучение, но понякога могат да бъдат и упорити -  могат да ходят на задните си крака често. Обичат да плуват и да пътуват. Подходящи са за отглеждане в апартамент. Продължителността на живота им е около 18 години. Отличават се с добро здравословно състояние. Козината трябва често да сресва, за да не загуби блясъка си и от време на време да се подстригва. Един – два пъти годишно е необходимо да се къпят. Ушите трябва редовно да се проверяват, за да не се развиват инфекции. Мадагаскарският котон се скубе малко, поради рази причина е подходяща порода за хора с алергии.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Aяз Бъки Мърка

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори