Коли

Характеристики

- много популярна порода
- мило
- приятелски настроено
- социално
- интелигентно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Една от най-популярните породи в света е колито. Предствителите на породата се свързват с известния тв сериал “Ласи” и имат звезда в алеята на славата в Холивуд. Тяхната родина е Шотландия, където са отглеждани като пазачи на добитъка от древността. 
  Колито има издължено и грациозно тяло. Височината му варира от 55 до 66 см, а теглото му – от 22 до 34 кг. Главата има клиновидна, издължена форма. Очите са бадемовидни и тъмни на цвят. Ушите са триъгълни и изправени, като връхчетата им са клепнали. Козината може да бъде дълга и груба, и къса и мека. При дългокосместите представители около гърдите се образува грива. Окраската се среща в черно, бяло, синьо, триколор.
  Мило, уравновесено и приятелски настроено, колито е приятел с всички от семейството, дори и с другите домашни животни. С непознати се държи резервирано, но никога агресивно. Това изключително интелигентно куче, което се поддава лесно на обучение. Представителите на породата ще се чувстват най-добре в къща с малък двор, но могат да се отглеждат и в апартамент, ако се разхождат редовно. Продължителността на живота им е около 14 – 16 години. Предразположени са към проблеми с очите, дисплазия на тазобедрената става и артрит. Поддръжката на козината се изразява в ежедневно сресване, за да не загуби блясъка си.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Lukcho

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори