Сицилианска хрътка

Характеристики

- древна порода
- елегантна осанка
- приятелски настроено
- привързано
- развито обоняние

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на сицилианската хрътка е Италия. Там тя е известна още от преди 3000 години като отличен ловец на зайци. Това е изключитено рядка порода, разпространена главно в района около вулкана Етна, на о-в Сицилия.
  Сицилианска хрътка има стройно и елегантно тяло, с добре оформена мускулатура. Височината на кучетата от тази порода варира от 40 до 46 см, а теглото им – от 8 до 14 кг. Главата не е голяма, с издължена муцуна, изправени, големи, триъгълни уши. Носът е голям, като цветът е в тон с окраската, а очите са малки, оцветени в амбър или охра. Опашката е по-широка в основа, а в края става заострена. Козината е къса, прилепнала към тялото и груба на допир. Окраската е в тъмно или светло жълто-кафяво.
  Сицилианската хрътка е приятелски настроено куче, което се привързва много към своя стопанин. Разбира се добре с деца и с други домашни животни, с които е отраснало.  Представителите на породата имат силно развито обоняние, което им помага при лов. Това са независими кучета, които не са подходящи за отглеждане от хора, които нямат опит, въпреки че са много интелигентни. Те са винаги на щрек, но рядко проявяват агресивност. Няма да се чувстват добре, ако живеят в апартамент, тъй като имат нужда от голямо пространство и движение. Продължителността на живота на сицилианската хрътка е около 12-14 години. Не са известни наследствени болести, свързани с породата. Поддръжката на козината е много лесна- трябва от време на време да се сресва само.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори