Аляски кли кай

Характеристики

- нова порода
- енергично
- обича да лае
- любопитно
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Аляското кли кай е сравнително нова порода кучета. Получена през 70-те години на миналия век в САЩ, в резултат от кръстоването на северни породи с малки кучета, като шиперке. Това е малкият вариант на аляското хъски, подходящо за отглеждане в апартамент.
  На височина аляското кли кай достига 30 – 40 см. Теглото му варира между 5 и 10 кг. Тялото му е с правилни пропорции, покрито със средна на дължина козина. Окраската се среща в различни цветове, като най-често това са комбинации от сиво и бяло, или червено и бяло.  Главата има клиновидна форма. Отличителна черта е маската, която има на лицето си. Очите са бадемовидни, ушите са изправени и имат триъгълна форма. Опашката е бухнала и се носи навита над гърба.
  Аляското кли кай е активно и любопитно куче. Енергията му е неизчерпаема. Обича да лае и се скубе много. Понякога може да бъде  резервирано с непознати. Обича компанията на стопанина си. Аляското кли кай е подходяща порода за активни хора и за семейства с по-отраснали деца. Може да се отглежда в апартамент, но трябва редовно да се разхожда. Продължителността на живота му е около 14 години. Породата е предразположена към заболявания на сърцето и черния дроб, но се отличава с добро здраве. Поддръжката на козината се изразява в редвоно сресване.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Hari Люси на мариела 2

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори