Чезапикбей ретривър

Характеристики

- добър пазач
- добър плувец
- приятелски настроено
- интелигентно
- игриво

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на чезапикбей ретривъра (чези) са САЩ. През 1807 г., един английски кораб потънал близо до бреговете на Мериленд. Сред оцелелите имало и две кученца от породата нюфаунденд. С течение на годините те били кръстосвани с местни ретривъри и така се оформила новата порода. Чезапикбей ретривърът е добър преследвач, пазач и отличен ловец на птици.
  Представителите на породата имат силни, мускулести тела. Височината им варира между 53 и 66 см, а теглото – между 24 и 36 кг. Главата е заоблена и широка, със средно голяма муцуна. Очите са оцветени в жълтата гама, а ушите са малки и клепнали. Козината е къса, вълниста и водоустойчива. Окраската се среща в червено, кафяво и бежаво. Крайниците на чезапикбей ретривъра са силни и имат ципи между пръстите, което го прави много добър плувец.
  Кучетата от тази порода са приятелски настроени, интелигентни и игриви кучета. Разбират се отлично с деца и други домашни животни като котки. В сравнение с другите ретривъри, чезапикбей ретривъра се отнася подозрително към непознати. Обучението му е лесно, но понякога упоритостта му може да създаде проблеми. Поради тази причина е добре, собствениците му да имат опит в отглеждането на кучета. Породата не е подходяща за отглеждане в градски условия – в апартамент, тъй като има нужда от много свободно пространство и движение, и в райони с по-топъл климат. Собствениците на чези трябва да могат да му осигуряват достатъчно упражнения и игри. Добре му се отразява възможността на плува. Продължителността на живота му е между 10 и 12 години. Като всички големи кучета, така и чези е предразположен към дисплазия на тазобедрената става. Възможно е също да има проблеми с очите. Козината се поддържа сравнително лесно – необходимо сресване на няколко дни, а къпането не трябва да става често.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4257

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 92

  Гласове: 45

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори