Кавказка овчарка

Характеристики

- интелигентно
- полицейско куче
- смело
- лоялно
- упорито

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родното място на кавказката овчарка е района между Каспийско и Черно море, в Кавказките планини. Кучетата от тази порода били използвани като охранители на стадата с добитък в селата. Освен това те се отличават и като добри военни и полицейски кучета.
  Кавказката овчарка е голямо куче със силно, мускулето тяло, покрито в дебела и водоустойчива, къса или дълга козина, която се среща в сиво, червено, жълто, бяло, бриндъл и ръждиво. Височината на представителите на породата варира между 63 и 71 см, а теглото им – между 45 и 70 кг. Главата има клиновидна форма, муцуната е издължена, очите са с овална форма, а ушите рунтави и високо-поставени. Опашката е дебела и се носи или ниско и леко навита.
  Кавказката овчарка е интелигентно, смело и уверено куче, което е предано на своите стопани. Поддава се на позитивно възпитание, което трябва да започне още в ранна възраст. Въпреки че е много отговорно и приятелско настроено куче, тя има независим характер. Топла към членовете на своето семейство, тя е се отнася подозрително към непознати и други кучета. Това е подходяща порода за активни семейства или фермери, които живеят в по-студени климатични райони и имат опит в отглеждането на кучета, защото представителите ѝ са много упорити. Те няма да се чувстват добре в апартамент или малко домакинство, тъй като имат нужда от много свободно пространство и движение. Продължителността на живота на кавказката овчарка е около 12 години. Както всички големи породи, така и тази е предразположена към дисплазия на тазобедрената става, а освен това и към проблеми със сърцето. Като цяло здравословното състояние на кучетата от тази порода е добро. Препоръчително е често сресване на козината, за да се предпази от загуба на блясъка и заплитане на косми. Къпането трябва да става само когато е наложително.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори