Каталунска овчарка

Характеристики

- полицейско куче
- смело
- енергично
- защитнически инстинкти
- лоялно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на каталунската овчарка е южна Испания. Позната в този район от векове, тя е помагала на пастирите при пашата на стадата. Днес тя е и добър помощник на полицаите.
  Кучетата от тази порода имат средно по размери тяло, покрито рунтава, дълга козина, която се среща в светло кафяво, самурено и сиво. По-рядко се срещат представители с къса козина. Височината на представителите варира от 45 до 52 см, а теглото им от 15 го 18 кг. Главата е широка и пропорционална на тялото, по муцуната има характерна брада, а очите са покрити с козина. Ушите висят близо до главата.
  Каталунската овчарка е смело, енергично и интелигентно куче, което лесно се подава на обучение. Има развити защитнически инстинкти и се отнася резервирано с непознати. Към своите стопани е много предано. Разбира се добре с деца. Това е подходяща порода за активни семейства и фермери. Не се чувства добре в апартамент, препоръчително е да се отглежда в къща с голям двор, защото има нужда от свободно пространство и много движение. Продължителността на живота на каталунската овчарка е около 12 -14 години. Както всички големи породи и тази е предразположена към дисплазия на тазобедрената става. Космената покривка трябва редовно да се сресва, а ушите да се проверяват, за да не се развият инфекции.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

каталунска овчарка

Домашни любимци от тази порода:

★Julie(ジュヴィア )★ Джули

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 202

  Лакомства: 4252

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 90

  Гласове: 44

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори