Леопардова катахула

Характеристики

- енергично
- интелигентно
- социално
- защитнически инстинкти
- мило

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родното място на леопардовата катахула е района Каталуха в северната част на щата Луизиана. Смята се, че породата е резултат от кръстосване на американско индианско куче с грейхаунд, блъдхаунд и мастиф.
  Леопардова катахула има силно тяло, със средни размери, покрито в къса, гъста козина, която се среща в различни цветове като бриндъл, жълто, мерле и шоколадово. Височината на представителите на породата варира от 50 до 66 см, а теглото им – от 25 до 39 кг. Главата е широка, а муцуната е средно голяма. Очите са сини на цвят, а ушите висят близо до главата. Крайниците са силни, а опашката дълга и се носи надолу.
  Кучетата от тази порода са много енергични, интелигентни, социални и мили. Те имат развити защитнически инстинкти и са предани на своя стопанин. Това е подходяща порода за активни семейства с по-големи деца или за фермери. Ако ѝ се осигуряват много упражнения и разходки, тя може да бъде отглеждана в апартамент. В случай, че това не става, тя се превръща в апатично куче, което може да има проблеми с характера. Продължителността на живота на леопардова катахула е около 13 години. Представителите на породата са предразположени към дисплазия на тазобедрената става, глухота и проблеми с очите. Поддръжката на козината е много лесна – необходимо само от време на време да се сресва.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори