Каролина дог

Характеристики

- древна порода
- адаптивно
- срамежливо
- нежно
- чистоплътно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на кучетата от породата каролина дог е южния щат Каролина, в САЩ. Сравняван с австалийското динго, каролина догът има много дълга история, която започва от преди 8000 г. Тази древна порода се е оформила благодарение на естествения подбор.
  Представителите на породата имат мускулесто, със средни размери тяло, покрито в къса козина в светло кафяво, червено, бежаво, жълто, оранжево, с бели петна. Височината им варира между 43 и 69 см, а теглото им – 18 и 27 кг. Главата е с клиновидна форма, издължена муцуна, изправени уши и тъмни очи, с бадемовидна форма. Шията е силна, а опашката дебела и взависимост от настроението на кучето е или висяща надолу или завита над гърба.
  Каролина догът е диво куче, което успешно може да се одомуши, благодарение на бързо адаптиращият му се характер. Много от представителите на породата са срамежливи около други хора, непринадлежащи към семейството и сами си подбират приятелите. С правилна социализация в ранна възраст те стават лоялни, привързани към семейството си кучета. Те са мили, нежни и много чисти. Разбират се много добре с деца, не проявяват агресия и не се развиват деструктивни черти от характера им. Могат да бъдат отглеждани в апартамент, но няма да се чувстват щастливи, тъй като са дива порода и обичат свободното пространство. Това е подходяща порода за активни семейства, с по-големи деца и за фермери. Продължителността на живота на каролина дога е около 15 години. Не са известни заболяванията, към които са предразположени представителите на породата. Поддръжката на козината е много лесна – необходимо е да се сресва от време на време.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори