Уелско корги кардиган

Характеристики

- мило
- лоялно
- интелигентно
- добър пазач
- изпълнително

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родното място на уелското корги кардиган, както личи от името му е Уелс. Според някои автори, когато келтите се заселвали в Южен Уелс през 13 в, те донесли със себе си малко куче, което им помагало при пашата на добитъка. “Корги” на келски в превод означава “куче джудже”. Според други кучетата от тази порода са наследници на шведския валхунд. Уелскито корги кардиган се отличава с добри пастирски способности – винаги изпълнява поставената му задача, а непокорните животни биват охапвани бързо за ставите, за да се приберат.
  Уелското корги кардиган има ниско поставено и дълго тяло. На височина представителите достигат 25 – 30 см, а теглото им варира между 11 и 14 кг. Главата им има лисичи контури, ушите им са изправени и леко заоблени в краищата си. Очите имат тъмен цвят и са широко поставени. Шията е дълга, крайниците къси, а опашката е дълга и се носи на долу. Косменната покривка е със средна дължина, гъста и водонепоропусклива. Окраската се среща в черно, червено, светло бежаво, кафяво като основни цветове, съчетани с бели петна.
  Уелското корги кардиган е мило и лоялно куче, което бързо научава нови команди. С непознати се държи подозрително и обича да лае, когато види нещо нередно, което го прави добро куче пазач. Разбира се добре с по-големи деца. Ако е добре социализирано, то се разбира добре и другите животни в домакинството. Това е подходяща порода за активни семейства и фермери. Представителите на породата ще се чувстват добре и в апартамент, но имат нужда от редовни разходки. Продължителността на живота им е около 12 – 15 години. Предразположени са към проблеми с очите – глаукома, и затлъстяване. Поддръжката на козината се изразява в сресване с твърда четка 1 – 2 пъти седмично.
 


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори