Кане корсо

Характеристики

- добър пазач
- мило
- лоялно
- защитнически инстинкти
- уравновесен характер

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на породата кане корсо е Италия, а историята ѝ започва преди хиляди години, още по времето на Римската империя. В превод от латински името ѝ означава защитник, телохранител, страж, което отговаря на същността на кучетата кане корсо.
  Кане корсо има голямо и силно тяло, с добре оформена мускулатура. Височината на представителите варира от 58 до 69 см, а теглото им – от 40 до 50 кг. Главата им е голяма, с квадратна форма и широки муцуна и ноздри. Очите имат бадемовидна форма и тъмен цвят. Ушите и опашката често се купират. Космената покривка е къса, а окраската може да бъде тигрова или в различни цветове като черно, червено, кафяво, бежаво, сиво.
  Кане корсо е мило и лоялно куче, въпреки страшния си вид, което има силно развити защитнически инстинкти и уравновесен характер. Представителите на породата са много интелигентни и се поддават лесно на обучение. Те са много внимателни и се разбират много добре с децата в семейството, както и с други кучета и котки. С непознати се отнасят подозрително. Поради благия си характер, кане корсо е подходяща порода и за хора, които нямат опит в отглеждането на кучета. Ако му се осигуряват редовни разходки и упражнения, той може да се отглежда в апартамент или малко домакинство. Продължителността на живота на представителите на породата е около 10 - 14 години. Като цяло те са здрави кучета, които търпят много болка. Както всички големи порода и тази е предразположена към дисплазия на тазобедрената става, а освен това и към проблеми с очите – “черешово око”. Поддръжката на козината не е специална. Изразява се в сресване и минаване с влажна кърпа от време на време, за да бъде козината лъскава.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

кане корсо

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори