Канадско ескимоско куче

Характеристики

- рядко срещано
- интелигентно
- добра памет
- смело
- ловни инстинкти

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Една от най-рядко срещаните породи в света е канадското ескимоско куче. То е познато на хората от хиляди години назад. Обитаващо райони с много суров климат, то е бил неизменна част от живота на ескимосите и участвало в арктическите експедиции на изследователите.
  Канадското ескимоско куче има силно и атлетично тяло. Височина на представителите на породата варира между 50 и 71 см, а теглото им може да достигне около 39 кг. Главата им е пропорционална на тялото, муцуната е издължена, ушите са изправени и имат триъгълна форма, а очите са малки и тъмни на цвят. Козината е дебела и гъста, а окраската се среща в различни цветове и комбинации – бяло, сиво, кафяво, черно и червено. Опашката е рунтава и се носи навита над гърба.
  Канадското ескимоско куче е много интелигентно – бързо усвоява нови команди. Отличава се с много добра памет – веднъж запомни ли дадена команда, никога не я забравя. То е много смело и лоялно куче, което е винаги нащрек. Има много силни развити ловни инстинкти и обича да лае. Това е подходяща порода за активни хора, които имат достатъчно време за игри и упражнения със своя любимец и живеят в по-студени климатични райони, тъй като е предразположен към топлинен удар. Поддръжката на козината му е лесна – необходимо е сресване от време на време.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори