Канаанско куче

Характеристики

- куче спасител
- интелигентно
- мило
- адаптивно
- добър пазач

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на канаанското куче е Израел, а историята му започва преди хиляди години. Той е бил използван като охранител на стадата, а по-късно като военно куче, което открива мини и куче спасител.
  Канаанското куче има силно, квадратно тяло, покрито с гладка и груба на допир козина, която обикновено е едноцветна или комбинация от черно, кафяво, пясъчно и ливър. Височината му варира между 48 и 53 см, а теглото му – между 15 и 25 кг.  Главата на представителите от тази порода има клиновидна форма, с издължена муцуна. Очите им са тъмни, с бадемовидна форма, а ушите имат триъгълна форма и са изправени. Опашката е бухната и се носи завита над гърба.
  Канаанското куче е много мило и интелигентно куче, което бързо се адаптира към променящата се околна среда. Той се подава на обучение и бързо усвоява нови команди, въпреки че на моменти може да бъде своенравен. Привързан към своето семейство, канаанското куче се отнася подозрително с непознати и се отличава като добро куче пазач. Разбира се добре с по-големите деца в семейството, но с кучета от същия пол и другите домашни животни като котките, хамстери и др., може да възникнат проблеми, защото има развити териториални и ловни инстинкти. Породата е подходяща за активни семейства или фермери, които имат опит в отглеждането на кучета. Канаанското куче ще се чувства добре в апартамент, ако редовно се извежда и прави упражнения. Продължителността на живота му е около 15 години. Представителите на породата са предразположени към дисплазия на тазобедрената става, проблеми с очите и щитовидната жлеза, но кало цяло имат добро здравословно състояние. Поддръжката на козината е лесна – необходимо е сресване от време на време, а къпането трябва да става само, когато е наложително.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

канаанско куче

Домашни любимци от тази порода:

Klara Shushi Рекс Рич

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори