Керн териер

Характеристики

- най-малкият териер
- добър актьор
- любопитно
- енергично
- смело

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на керн териерът е Шотландия. Това е най-малкият представител на шотландските териерите. Керн териерът придобива известност през миналия век с участието си в във филма “Магьосникът от Оз”, където се въплащава в ролята на кучето Тото.
  Керн териерът има малко тяло с правилни пропорции, покрито с рунтава, водоустойчива козина, която се среща в различни цветове, с изключение на бяло. Белите керн териери са западнохайлендските бели териери. Височината му варира между 25 и 30 см, а теглото му – между 6 и 8 кг. Главата е широка с характерни вежди от козина. Муцуната има средна дължина, очите са с тъмен цвят, а ушите са малки и изправени. Керн териерът има силни крайници и къса опашка.
  Кучетата от тази порода са много любопитни, смели, жизнени и изпълнени с енергия. Керн териерът е социално, предано и привързано към стопаните си куче, което лесно научава нови команди. Разбира се добре с децата в семейството. Поради факта, че обича да копае дупки и да търси малки животни, компанията на хамстери, морски свинчета и др, не е подходяща. Представителите на породата имат развити защитнически и териториални инстинкти и ще защитават своята територия от по-големи кучета. Това може да бъде опасно за него, тъй като не осъзнава колко е малък. Много е важно да бъдат възпитани и социализирани от ранна възраст, защото обичат да лаят. Породата е подходяща за активни семейства и личности. Керн териерът ще се чувства добре и апартамент, ако редовно се извежда. Продължителността на живота му е около 12 – 15 години. Предразположен е към затлъстяване, катаракта и различни алергии, но като цяло има добро здраве. Поддръжката на козината се изразява в сресване няколко пъти в седмицата. Специално внимание трябва да се отделя на козината около очите и ушите.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Bendji Джеки

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори