Булмастиф

Характеристики

- смело
- лоялно
- защитнически инстинкти
- полицейско куче
- приятна компания

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на булмастифа е Англия, където той е получен при кръстосването на мастиф и булдог в началото на миналия век. Булмастифът е добро полицейско и военно куче, което освен това може да бъде и добра компания вкъщи.
  Булмастифът има силно тяло, с добре оформена мускулатура. Височината му варира между 60 и 69 см, а теглото му – между 45 и 61 кг. Главата му е широка и има бръчки. Муцуната е къса и с тъмна окраска. Очите са с тъмен цвят, а ушите имат V-образна форма и висят близо до главата. Крайниците са мускулести, а опашката е заострена в края. Козината е къса и се среща в червено, бриндъл и светло кафяво.
  Булмастифът е смело и мило куче, което е предано на своите стопани. Има силно развити защитнически инстинкти. Лесно се поддава на обучение, но понякога може да бъде много упорит. Разбира се добре с по-големи деца, с които е отраснал и с другите домашни животни, но може да се опита да доминира в компанията на други кучета. С непознати се държи резервирано. Това е подходяща порода за активни семейства, които имат опит в отглеждането на кучета. Може да се отглежда в апартамент, но трябва да се разхожда редовно. Продължителността на живота на булмастифа е около 10 години. Представителите на порода са предразположени към затлъстяване, дисплазия на тазобедрената става, дихателни и очни проблеми, ентропия. Подръжката на козината им е лесна – необходимо е разресване от време на време само. Не трябва да се излага на много високи или ниски температури, защото козината им е много къса.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

булмастиф, смело куче

Домашни любимци от тази порода:

Agat Agat Ceasar Jessy Тера

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори