Буковинска овчарка

Характеристики

- уравновесено
- смело
- добър пазач
- интелигентно
- енергично

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родното място на буковинската овчарка са Карпатите, в северо-източна Румъния. В миналото използвани главно като охрана на стадата, днес кучетата от тази порода все по-често се предпочитат за пазачи или просто за домашен любимец.
  Буковинската овчарка голямо и силно тяло, с добре оформена мускулатура, покрито в гъста козина, с основен цвят бяло и ясно изразени петна в бриндъл, черно и пясъчен въглен.  Тя е по-дълга на шията и образува грива. Височината на представителите на породата варира от 63 до 76 см, а теглото им – между 45 и 57 кг. Главата им е голяма, широки скули, издължена муцуна и леко маркиран стоп. Имат силни челюсти и ножична захапка. Очите са малки с лешников или кестенов цвят, и бадемовидна форма. Ушите са клепнали, с V-образна форма, а опашката е рунтава.
  Буковинската овчарка е много спокойно куче, което има уравновесен характер и обича много децата. Тя е много смела и се отличава като добър пазач, който лае много силно, когато усети заплаха. Към непознати се отнася подозрително. Представителите на породата не са походящи за отглеждане в апартамент, тъй като имат нужда от много свободно пространство и движение. Продължителността на живота им е около 10-15 години.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори