Алапахски чистокръвен булдог

Характеристики

- весел нрав
- активно
- общително
- смело
- добър пазач

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на алапахския чистокръвен булдог е САЩ. Произходът му се свързва с кучетата на плантаторите, населявали Южна Джорджия. С възраждането на изчезващата порода се заема едно фермерско семейство в началото на 19 в. и създава вид, който има много полезни качества. Днес това е една от най-редките породи кучета – известни са едва около 150 представители в света.  
  Височината на алапахския чистокръвен булдог  варира между 50 – 60 см, а теглото му може да достигне 40 кг. Главата му е голяма, с по-издължена муцуна от тази на английския булдог, като няма много кожни гънки. Очите са кръгли и имат гълъбов цвят. Челюстите са много силни. Ушите са виснали и не са много големи. Крайниците са мощни, с добре оформена мускулатура. Гръдният кош е широк. Опашката е дълга и тънка. Козината е къса и прилепнала към тялото. Окраската може да бъде бяла, черна, тъмножълта, кафяво-рижа, синя или на петна.
  Алапахският чистокръвен булдог е весело, активно куче. Той е много общителен и нежен. Отлично се разбира с децата и другите животни в семейството. Представителите на породата са много добри пазачи, които стават агресивни, само когато се налага. Имат ловни инстинкти. Това е много смело и предано куче, което лесно се поддава на обучение. Продължителността на живота му е около 15 години. Предразположено е към очни проблеми. Поддръжката на козината е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4257

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори