Епаньол бретон (Френски бретон шпаньол, Британи шпаньол)

Характеристики

- весел нрав
- енергично
- интелигентно
- дружелюбно
- добър плувец

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на епаньол бретона е Франция, а историята му започва в края на 19 в. Кучетата от тази порода се отличават като добри ловци на пернат дивеч.
  Епаньол бретонът има средно по размери тяло, покрито с мека, права или вълниста козина, в бяло и оранжево, ливър и бяло, черно и бяло, както и в трицветна комбинация. Височината му варира между 43 и 53 см, а теглото му – между 12 и 15 кг. Главата има средни размери, заоблени скули и издължена муцуна. Цветът на очите е амбър или лешник, а носът е тъмен. Ушите са клепнали, с триъгълна форма и както опашката, са къси. Крайниците на представителите на породата са много дълги, което е плюс по време на лов.
  Британи шпаньoлът е весело, енергично и интелигетно куче, което лесно се поддава на обучение и обича да плува. Той е много дружелюбен и се разбира идеално с децата в семейството, както и с другите кучета. Подходящ е за семейства, както и за възрастни, които ще го дарят с много обич и внимание. Най-добре ще се чувства в къща с голям двор, където ще може достатъчно да се движи. Продължителността на живота му е около 12 години. Представителите на породата се отличават с добро здраве. Болестите, към които са предразположени са дисплазия на тазобедрената става и епилепсия. Поддържката на козината е много лесна – за да не загуби блясъка си, тя трябва да се сресва редовно. Необходимо е ушите да се проверяват, за да не се развият инфекции.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Бъки Куба Лора Майли Опи Пери Рекс

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори