Бразилски териер

Характеристики

- интелигентно
- енергично
- ловни инстинкти
- игриво
- бдителнп

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Бразилският териер е една от двете породи, които произлизат от Бразилия. Смята се, че кучетата от тази порода, са наследници на Джак Ръсел териера, който е донесен в Бразилия през 19 в. от преселници. Кръстосването на Джак Ръсел териер с миниатюрен пинчер е довело до обособяването на новата порода.
  Бразилският териер има компактно тяло, с правилни пропорции. Височината му варира между 35 и 41 см, а теглото му – между 6 и 9 кг. Главата има клиновидна форма, очите имат тъмен цвят, а ушите са клепнали. Козината е къса, а нейната окраска винаги е трицветна – основният цвят в бял, а другите два могат да бъдат светло кафяво, черно, синьo или кафяво.
  Бразилският териер е интелигентно, изпълнено с енергия куче, което е винаги на щрек. То е приятелски настроено към децата, но не обича да бъде закачано. Вроденият му ловен инстинкт за гризачи, го прави неподходяща компания за по-малки домашни любимци. Кучетата от тази порода са много игриви и имат нужда да им се обръща внимание. Обичат да лаят, което ги прави добри кучета пазачи. Обучението на бразилския териер трябва да става с търпение и любов. Той няма да се чувства добре в апартамент или малко домакинство, защото има нужда от много движение и свободно пространство. Продължителността на живота му е около 12 – 14 години. Козината му се поддържа много лесно – необходимо е сресване от време на време, а къпането трябва да става, когато е необходимо.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

бразилски териер

Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори