Бойкин шпаньoл

Характеристики

- нова порода
- приятен характер
- привързано
- социално
- добър плувец

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Бойкин шпаньoлът е сравнително нова порода и носи името на селекционера, който е започнал развъждането ѝ. Нейната родина са САЩ, по-точно щата Южна Каролина, където днес е официално куче на щата.
  Бойкин шпаньoлът има средно по размери тяло, покрито с права или вълниста козина в ливър, кафяво или шоколад, с възможни бели петна. Височината му варира между 40 и 51 см, а теглото му – между 11 и 23 кг. Главата има средни размери също, очите са тъмно кафяви, а ушите висят на долу. Опашката обикновено е купирана.
  Кучетата от тази порода имат много приятен характер и се привързват към своите стопани.  Разбира се добре с децата и другите домашни животни. Бойкин шпаньoлът добро ловно куче, което обича много да плува. Той ще се чувства добре в апартамент, ако му се осигуряват необходимите разходки и упражнения. Подходящ е за активни семейства, които ще имат достатъчно свободно време за него. Ако не му се обръща внимание, могат да се развият проблеми с поведението. Продължителността на живота му е около 16 години. Породата е предразположена към затлъстяване, дисплазия на тазобедрената става, очни и кожни проблеми. Козината трябва редовно да се сресва, за да не загуби блясъка си. Ушите е необходимо да се проверяват и почистват редовно, като превантивна мярка, за да не се развиват инфекции.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

пипи

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори