Боксер

Характеристики

- интелигентно
- приятелски настроено
- добро полицейско куче
- добър пазач
- лоялно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Началото на историята на боксера започва през 19 в., в Германия, където е получен, в резултат на кръстосването на мастиф и булдог. Представителите на породата са добри полицейски и военни кучета, както и добри актьoри в цирка. 
  Боксерът има квадратно, силно тяло, с добре оформена мускулатура. Височината му варира между 53 и 63 см, а теглото му – между 24 и 32 кг. Главата е пропорционална на тялото, има широки ноздри  и сплескана муцуна с тъмна маска. Челюстите са мощни, очите са с тъмен цвят, а ушите често са купирани. Шията е силна, а опашката е купирана също и се носи високо. Козината е къса, прилепнала към тялото, а окраската може да бъде в червено, жълто и всички междинни цветове с тъмносиви до черни ивици. Често се срещат представители с бяло петно на главата или/и гърдите.
  Боксерът е умно и приятелски настроено куче. Той е много добър пазач, възприемчиво и смело куче. Обича децата и се разбира добре с другите домашни животни, дори и с котките. Лоялно, и привързано към своите стопани куче, боксерът има нужда от внимание и не обича да остава дълго време сам или да е вързан на верига в двора. Ако не се възпитава правилно с търпение и похвали, той може да стане буен и да се опитва да доминира над своите стопани. Това е подходяща порода за активни семейства. Боксерът ще се чувства добре и апартамент, но трябва ежедневно да се извежда на разходка и да прави упражнения. Продължителността на живота му е около 8 – 12 години. Породата е предразположена към туморни образувания, кардиомиопатия, алергии, епилепсия, дисплазия на тазобедрената става. Грижите за космената покривка не са специфични – за да не загуби блясъка си, трябва да се сресва от време на време. Представителите на породата са чувствителни към много топлия и много студения климат.
 


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

боксер, добър пазач

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори