Борзая

Характеристики

- много бързо
- мило
- интелигентно
- лоялно
- чистоплътно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на борзая е Русия, където аристократите са започнали да я развъждат преди много години. Борзойте се отличават със своята бързина – могат да развият скорост до 50 км/ч, от където идва и името на породата – в превод от руски борзая означава бърз. Кучетата от тази порода били използвани главно при ловуването на вълци през Ренесанса, а днес са популярни домашни животни, които притежават добре развити ловни инстинкти.
  Борзаята има високо и слабо тяло, покрито с мека, вълниста и средна на дължина козина, която се среща във всички нюанси на бялото, златисто, червено, сиво и черно. Височината на представителите на породата достига около 71 см, а теглото им варира между 34 - 47 кг. Главата е издължена, очите и носът са с тъмен цвят, а ушите са прилепнали към шията. Благодарение на издължената муцуна, полезрението на тези кучета е 270°С. Опашката е дълга и се носи надолу, а гърбът е елегантно извит.
  Борзаята е мило,обичливо, чувствително и интелигентно куче. Руската хрътка бързо усвоява команди и е вярна на стопанина си. Това е много спокойно куче, което е не обича да лае много. Борзаята е чистоплътно куче, което често се ближе. Разбира се добре с по-големи деца и други кучета, но поради развитите си ловни инстинкти, не е добра компания за другите домашни животни. Това е подходяща порода за активни хора, с опит в отглеждането на кучета.  Може да се адаптира към живота в малки жилища и апартаменти, но ако получава необходимите разходки и упражнения – най-добре е да има възможност за тичане успоредно с кон или велосипед. Продължителността на живота на руската хрътка е около 12 години. Отличава се с добро здравословно състояние, но е предразположена към проблеми с очите и стомаха, и е много чувствителна към антибиотци и други лекарства. За елегантната външност на борзаята е необходимо също ежедневно разресване, а къпането трябва да става само когато е наложително.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори