Акита

Характеристики

- предано
- смело
- адаптивно
- интелигентно
- добър пазач

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Роднoто място на акита са северните планински райони в Япония. Името си получава от префектурата Акита. Според японците подарена кукла на акита носи здраве и щастие. Породата е обявена за едно от японските национални съкровища и благодарение на това тя е спасена от изчезване. След втората световна война акита започва да се разпространява и в Европа и САЩ.
  На височина акита достига около 69 см, като женските са по-ниски. Теглото варира между 40 и 49 кг. Имат голямо тяло. Главата е масивна и широка, но пропорционална на тялото. Акита има малки очи и изправени, малки уши. Опашката се носи навита над гърба. Срещат се всички цветови окраски. Козината е плътна и водоустойчива.
  Акита се привързва много към своите господари. Това е предано и смело куче, което бързо се адаптира към промените. Добър пазач е и лае само когато има нужда. Към непознати се отнася с недоверие. Обича да плува и е много игриво. Това е подходяща порода за хора с опит в отглеждането на кучета и активни семейства, с поотраснали деца, тъй като има силно развити териториални инстинкти и може да бъде агресивна. Може да се отглежда в апартамент, но има нужда от всекидневни продължителни разходки. Продължителността на живота на представителите на породата е около 12 години. Заболяванията, към които са предразположени  са дисплазия на колянната става, автоимунни заболявания, очни проблеми и заболявания на щитовидната жлеза. Поради факта, че козината пада много, акитата не е подходяща за хора с алергии.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Hachi Hachiko lamine Roxie Tamara Grujic Бонджук Киара

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори