Бурбул

Характеристики

- интелигентно
- защитнически инстинкти
- добър пазач
- привързано
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на бурбула е Южна Африка. Там, през далечния 17 в, холандските колонизатори донесли със себе си и силни, големи кучета, от рода на мастифите, от които чрез естествен подбор се оформила новата порода. Бурбулите са били използвани като свирепи охранители на фермите на преселниците.
  Представителите на породата има голямо тяло с добре оформена мускулатура, покрито с къса, гъста козина в кремаво, кафяво, кафяво-червено или бриндъл. Височината варира между 54 и 71 см, а теглото – между 70 и 90 кг. Главата е квадратна и широка, с черна муцуна, широки ноздри, раздалечени очи и висящи, V-образни уши. Шията е силна, гърдите са дълбоби, крайниците са силни, а опашката е права и се носи високо.
  Бурбулът е мило и привързано към семейството си куче, което има силно изразени защитнически инстинкти и към непознати се отнася подозрително. Щом веднъж се сприятелите с него, той ще иска да играете заедно и всякакви пречки в общуването между вас ще отпаднат. Той е много интелигентен и възприема лесно команди. Ако се социализира правилно от малък, бурбулът се разбира добре с другите животни в домакинството. Това е подходяща порода за активни семейства с по-големи деца, които имат опит в отглеждането на кучета. Представителите на породата няма да се чувстват добре в апартамент, подходяща среда за живеене за тях е къща с голям двор. Продължителността на живота им е около 13 години. Имат отлично здравословно състояние. Космената покривка не изисква специални грижи.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

бурбул

Домашни любимци от тази порода:

Даря

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори