Черен руски териер

Характеристики

- рядко срещано
- добър пазач
- смело
- привързано
- любопитно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Черният руски териер е рядко срещана порода, която произхожда, както личи от името му, от Русия. Той е получен в резултат на кръстосване на ротвайлер, ризеншнауцер, еърдейл териер и нюфаундленд. Отличава се като полицейско куче и добър пазач.
  Черният руски териер има голямо и силно тяло, покрито с черна, гъста и рошава козина. Има широка глава с бадемовидни очи, черен, голям нос и характерна брада по муцуната. Ушите са малки, висящи и имат триъгълна форма. Шията е силна, а опашката е дебела и се носи високо.
  Черният руски териер е смело и наблюдателно куче, което има дълбока връзка със своето семейство. Има силно изразени защитнически инстинкти и поради тази причина се държи подозрително с непознати. Той е много любопитен и обича да разследва, всичко което му се стори интересно. Уравновесен по характер, той се отнася добре с децата и другите животни, но не се препоръчва в домакинството да има друго, доминантно мъжко куче. Благодарение на контактите със семейството, доброто обучение и правилната социализация, черният руски териер е прекрасно домашно куче. Породата е подходяща за отглеждане в апартамент, ако се разхожда редовно и продължително. Тя е правилният избор за активни семейства, с по-отраснали деца и за хора, които имат опит в отглеждането на кучета. Продължителността на живота на черния руски териер е около 12 години. Предразположен е към дисплазия на тазобедрената става и ушни инфекции. Поддръжката на козината се изразява в нейното сресване няколко пъти седмично и подстригване няколко пъти годишно.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори