Жълто черномуцунесто куче (Южно куче)

Характеристики

- благ характер
- привързано
- спокойно
- интелигентно
- любопитно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Жълтото черномуцунесто куче произхожда от южните щати на САЩ. Отличава се като добро куче пазач и има развити ловни инстинкти.
  Представителите на породата имат голямо, мускулесто тяло, покрито в жълта, червено-кафява или бриндъл, къса козина. Муцуната им е квадратна и е оцветена в черно. Височината им варира между 40 и 64 см, а теглото им - между 20 и 43 кг. Ушите са средни на големина и висящи, а опашката е сравнително дълга и виси надолу.
  Жълтото черномуцунесто куче има благ характер и се привързва към своите стопани, особено към жените. То е спокойно, интелигентно и любопитно куче. Разбира се много добре с по-отраснали деца, както и с други кучета, но това не може да се твърди и за други животни в домакинството, поради развитите ловни инстинкти у него. Има развити защитнически инстинкти. При възпитанието е много важно да не се подхожда с агресия и с негативно отношение към представителите на породата. Това е подходяща порода за активни хора, които имат опит в отглеждането на кучета. Жълтото черномуцунесто куче няма да се чувства добре в апартамент, тъй като има нужда от много движение и свободно пространство. Продължителността на живота му е около 15 години и като всички големи породи кучета е предразположен към дисплазия на тазобедрената става. Космената покривка се поддържа лесно – необходимо е сресване от време на време. Редовно трябва да се проверяват ушите, за да не се развиват инфекции.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори