Черно-кафяв кунхаунд

Характеристики

- весел нрав
- интелигентно
- защитнически инстинкти
- привързано
- активно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Известен от векове в САЩ, черно-кафевият кунхауд е кръстоска между блъдхаунд и талбот хаунд. Той се отличава със своето отлично обоняние и с ловните си инстинкти.
  Черно-кафевият кунхаунд има голямо, силно, с правилни пропорции тяло, покрито с къса и гъста козина в черно и кафяво. Височината на представителите на породата варира между 58 и 68 см, а теглото им – между 25 и 35 кг. Очите и носът са тъмни на цвят, а ушите са висящи. Шията е мускулеста, а опашката дебела и се носи навита над гърба.    
  Черно-кафевият кунхаунд е весело, интелигентно куче, което лесно се поддава на обучение и силно се привързва към стопанин. Има изразени защитнически инстинкти и поради тази причина се държи подозрително с непознати, но не и агресивно. Това е подходяща порода за семейства с по-големи деца. Черно-кафевият кунхаунд се разбира добре с други кучета, но това не важи за котките и другите малки домашни любимци. Той е подходящ за отглеждане от активни хора, които могат да му осигуряват продължителни разходки и упражнения. Апартаментът не е най-подходящата среда, в която той да живее. Продължителността на живота му е около 12 години. Като цяло се отличава с добро здраве, но е предразположен към дисплазия на тазобедрената става, проблеми с очите и щитовидната жлеза. Косменната му покривка се поддържа много лесно – достатъчно е сресване от време на време, а къпането трябва да става само когато е наложително.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори