Бернски зененхунд

Характеристики

- мило
- социално
- чувствително
- интелигентно
- игриво

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Точният произход на бернския зененхунд не е ясен. Смята се, че негова родина е Швейцария. Това е куче, което е създадено и обожава да работи. Може да тегли 10 пъти по-тежки товари от собственото си тегло. В момента се работи по популяризирането на породата.
  Бернският зененхунд има голямо, мускулесто и силно тяло, покрито със средно дълга, мека, водоустойчива, трицветна козина (черно, бяло и ръждиво червено). Височината му варира между 58 и 71 см, а теглото му – между 38 и 50 кг. Главата му е широка и има тъмни, приятелски очи, черна носна гъба и висящи уши. Има силна шия и широк гръден кош. Опашката е рунтава и висяща надолу.
  Бернският зененхунд е много мило, понякога срамежливо куче. Той обича много децата и се разбира отлично с другите животни в домакинството, като са известни и случаи, в които се грижи за котки. Поддава се лесно на обучение и не проявява агресия. Представителите на породата са много чувствителни и не е препоръчително да остават за дълго време сами. По-възрастните кучета трудно се адаптират към ново семейство и нов дом. По-толия климат не му се отразява добре, но обича много игрите през зимата в снега. В сравнение с другите породи, бернският зененхунд има кратък живот – 7-8 години. Представителите на породата са предразположени към дисплазия на тазобедрената става, към ракови заболявания и очни проблеми. Грижата за косменна покривка се изразява в ежедневно сресване, което трябва да е по-често по време на линеето. Къпането трябва да става, само когато е необходимо.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

бернски зененхунд

Домашни любимци от тази порода:

Спарта

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори