Бергер пикард

Характеристики

- рядко срещано
- лоялно
- уравновесен
- трудолюбиво
- защитнически инстинкти

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Бергер пикардът е най-старата порода, принадлежаща към групата на френските овчарки. По време на двете световни войни, породата е била застрашена от изчезване, а днес е рядко срещана.
  Бергер пикардът има мускулесто тяло, със средни размери, по-дълго, отколкото високо. Височина на представителите на породата варира между 54 и 66 см, а теглото им – между 22 и 32 кг. Ушите са поставени високо и са изправени. Опашката се носи надолу. Козината е дебела, водоустойчива и дълга около 5 см. Цветът на окраската може да бъде сиво-червен, сиво-син, сиво-черен или светлокафяв, като по крайниците може да има бели петна.
  Бергер пикардът е лоялно и уравновесено куче, което лесно се поддава на обучение. Разбира се добре с деца, кучета и други домашни животни, с които е израснало. Той е много трудолюбив, енергичен, бдителен и има силно развити защитнически инстинкти. Ако бъде изолиран, се развиват проблеми с поведението. Чувства се добре и в апартамент, ако му се осигурят необходимите упражнения и разходки. Това е подходяща порода за активни хора, които имат опит в отглеждането на кучета. Продължителността на живота на бергер пикарда е 13 – 14 години. Рядко заболява от дисплазия на тазобедрената става и има очни проблеми. Косменната му покривка се поддържа много лесно – сресване веднъж месечно е напълно достатъчно, а къпането трябва да става, само когато е наложително.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Сузи

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори