Белгийски тервюрен

Характеристики

- приятелски настроено
- привързано
- защитнически инстинкти
- енергично
- добър пазач

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Белгийският тервюрен е една от четирите породи белгийски овчарки и носи името на селцето, в което е създаден. Предствителите на породата се отличават като добри кучета пазачи и полицейски кучета. По време на Първата и Втората световни войни те са пренасяли съобщения и също били използвани за караули.
  Белгийският тервюрен има пропорционално тяло, със средни размери. Височината му варира между 55 и 66 см, а теглото му – между 27 и 34 кг. Муцуната е издължена, ушите имат триъгълна форма и са изправени, а носната гъба е черна. Очите са малки и тъмни на цвят, шията е дебела, а опашката виси надолу. Козината му е дълга и оцветена в светлокафяво и махагон, като връхчетата на космите са черни.
  Белгийският тервюрен е приятелски настроено куче, което се привързва много към своя стопанин. Има силно развити защитнически инстинкти и към непознати се държи резервирано. Представителите на породата са много енергични и са щастливи, когато им се възлагат задачи. Разбират се добре с деца, с които е отраснали. Това не е подходяща порода за хора,които нямат опит в отглеждането на кучета и нямат време за занимания със своя домашен любимец. Ако получава продължителни разходки и много упражнения, белгийският тервюрен ще се чувства добре и в апартамент. Продължителността на живота му е около 14 години. Като цяло здравословното му състояние  е добро. Предразположен е към кожни алергии, дисплазия на тазобедрената става и очни заболявания.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

ЛАРИ Рекс

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори