Белгийска овчарка лакеноа

Характеристики

- лоялно
- привързано
- защитнически инстинкти
- добър пазач
- активно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Белгийската овчарка лакеноа е най-рядко срещаната порода от групата на белгийските овчарски кучета. Тя носи името на града, в който е била създадена и отличен пазач и спасител.
  Представителите на породата имат грациозно тяло, покрито със рунтава, водонепропускаема, груба козина, в махагон или светлокафяво. Височината им варира между 55 и 66 см, а теглото – между 25 и 30 кг. Муцуната е издължена има характерна брада, носът е черен на цвят, а ушите са малки, изправени и имат триъгълна форма. Очите са тъмнокафяви и имат бадемовидна форма. Крайниците са мускулести, а опашката е дълга и рунтава.
  Белгийската овчарка лакеноа има силно изразени защитнически инстинкти и обича много своите господари. Тя е лоялно и приятелско настроено куче, което не обича да стои само дълго време.  Добре да се социализира от ранна възраст. Отнася се добре с деца, с които е отраснала, но тъй като има лидерски качества, компанията на други кучета не е препоръчителна, освен ако не са от малки заедно. Представителите на породата са добри пазачи и се отнасят подозрително към непознати. Белгийската овчарка лакеноа е подходяща за активни семейства и фермери, които имат опит в отглеждането на кучета. Тя ще се чувства добре в апартамент, ако получава ежеднвени продължителни разходки и упражнения. Продължителността на живота е около 14 години. Представителите на породата са предразположени към кожни алергии, проблеми с очите и дисплазия на тазобедрената става, но като цяло здравословното им състояние е добро. Козината трябва да редовно да се сресва и подстригва.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4256

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 92

  Гласове: 45

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори